Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

FMFS pokreće redovni kinoprogram u Lastovu nakon 38 godina

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 23.11.2013. / Autor: Moj Film FMFS pokreće redovni kinoprogram u Lastovu nakon 38 godina

Festival mediteranskog filma Split u sklopu projekta "Kino Mediteran" nakon 38 godina ponovno će pokrenuti redovni kinoprogram u Lastovu - ove subote publika će moći pogledati Zagonetnog dječaka Dražena Žarkovića i Danak anđelima Kena Loacha.

Festival mediteranskog filma Split prošle je godine pokrenuo projekt pod nazivom "Kino Mediteran", koji omogućuje da nakon završetka festivala odabrani filmovi krenu na turneju od lipnja do kolovoza po dalmatinskim gradovima u kojima kinoprogram ne postoji ili je povremen. Projekt je nastavljen i ovog ljeta pa je tako publika u Makarskoj, Trogiru, Šibeniku, Komiži, Bolu, Lastovu, Imotskom, Korčuli, Blatu, Hvaru i Starom Gradu mogla vidjeti recentne kratkometražne filmove mladih hrvatskih autora i ostvarenja iz službene konkurencije FMFS-a, a broj gledatelja je iz 2012. na 2013. narastao s četiri na sedam tisuća.

Zagonetni dječak: Trailer

Osim ljetnog programa "Kino Mediteran" počinje s revitalizacijom obalnog i otočkog filmskog programa tijekom cijele godine pa će tako od sutra, 23. studenog, nakon 38 godina ponovno biti pokrenut redovni repertoar u Lastovu. Jednom mjesečno u sklopu programa nazvanog "cinema LA" u mjesnoj kino dvorani bit će organizirana projekcija jednog filma za djecu i jednog za odrasle. Ove subote to su Zagonetni dječak Dražena Žarkovića i Danak anđelima Kena Loacha. Prva projekcija je u 17.30, a druga u 20 sati; cijena ulaznica iznosi 15 kuna za djecu, a 20 za odrasle.

Danak anđelima: Trailer

Nakon Lastova pokretanje cjelogodišnjeg kinoprograma najavljeno je za Hvar, a u pripremi su i drugi gradovi, o čemu će više informacija biti uskoro na službenim stranicama festivala.

Uz ovaj projekt, novost je i da Festival mediteranskog filma Split postaje kinodistributer - prvi film koji zastupaju je nagrađivana Snjeguljica Pabla Bergera koju je tijekom prošlog tjedna mogla pogledati publika u riječkom Art-kinu Croatia, trenutno se prikazuje u Puli u kinu Valli i u Zagrebu u kinu Europa, a od idućeg tjedna u dubrovačkom kinu Sloboda. Potom se vraća u Split gdje će biti na repertoaru kina Karaman.

Kino Europa art kino croatia kino valli fmfs kino karaman zagonetni dječak danak anđelima kino mediteran kino lastovo cinema LA kino sloboda


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?