Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Filmsko hodočašće 12. Tabor film festivala

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 15.05.2014. / Autor: Moj Film Filmsko hodočašće 12. Tabor film festivala

Organizatori ovogodišnjeg, dvanaestog po redu Tabor film festivala, međunarodnog festivala kratkometražnog filma ove su godine pripremili pravu šetnju ljepotama Hrvatskog Zagorja. Nakon prošlogodišnjeg povratka festivala u svoje matično okrilje - dvorac Veliki Tabor u Desiniću, nomadske navike ali i želja organizatora da filmove dovede što bliže raznovrsnoj publici, dovele su do odluke da dvanaesto izdanje Tabor film festivala, koje će se održavati od 10. do 15. lipnja, na svoju festivalsku topografsku kartu ucrta čak tri lokacije.

Za svečano otvorenje odabrali su grad Mariju Bistricu, koja će Tabor film festival ugostiti na Trgu Ivana Pavla II., jednom od najljepših i najreprezentativnijih gradskih trgova u Zagorju. Grad poznat po vjerskom hodočašću tako će 10. lipnja prihvatiti hodočasnike sedme umjetnosti te zaživjeti u ponešto drugačijoj atmosferi.  

Nakon otvorenja u sljedećim će se danima filmski programi preseliti u Zabok, gdje se nalazi i jedina kino dvorana u županiji, koja je nedavno obnovljena i digitalizirana, dok je vikend rezerviran za povratak u dvorac Veliki Tabor u Desiniću. Ponovo će se otvoriti vrata Kina Rustice i Kina Tabor Varoš, gdje će se održavati bogat filmski i glazbeni program koji će u tri dana vikenda trajati do duboko u noć.

Raznovrsnih filmskih programa neće nedostajati, pa pored filmova u međunarodnoj i domaćoj konkurenciji, festival u svojem uobičajenom predstavljanju stranih kinematografija donosi filmove iz Bugarske, Estonije i Kosova, a u suradnji s domaćim i europskim filmskim institucijama i festivalima gledateljima će ponovo biti prikazano najbolje od najboljeg  u formi kratkog metra.

Naglasimo i to da organizatori ovogodišnjeg Tabor Film Festivala  za svoju publiku pripremaju programska iznenađenja, pa će festivalski vikend u dvorcu biti pravi praznik ne samo za oči gladne dobrih filmova, već i za najistančanija nepca koja će u Noći filmova biti u prilici isprobati delicije najboljih zagorskih chefova kuhinje, dok će uši žedne dobrog zvuka razveseliti novi glazbeno-filmski program Sound&Vision te koncert Jozefa Van Wissema, poznatog nizozemskog kantautora i skladatelja glazbe za film Jima Jarmuscha "Samo ljubavnici preživljavaju".

Podsjetimo na 11. Tabor film festivalu najboljim kratkim igranim filmom "Muškarci na burzi" Gabriela Gaucheta, najbolji eksperimentalni film prošle je godine bio "Semalu" redatelja Jimmyja Hendrickxa, najbolji animirani film je film Pub Josepha Piercea, dok je Grand prix dobio brazilski film "Ljubavni odvod", redatelja Augusta Cananija. U konkurenciji domaćih filmova na prošlogodišnjem Taboru najboljim je proglašen "Balavica" Igora Mirkovića.

tff tabor film festival veliki tabor Samo ljubavnici preživljavaju jim jarmusch Desinić Marija Bistrica Jozef Van Wissen


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?