Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Filmske poslastice na 9. Vukovar film festivalu

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 20.07.2015. / Autor: Moj Film Filmske poslastice na 9. Vukovar film festivalu

Kao i proteklih godina, i ovogodišnji, deveti po redu Vukovar Film festival biti će prepun hrvatskih premijera hvaljenih i nagrađivanih filmova iz cijelog svijeta. Festival će se održati od 24. do 29. kolovoza, ako kako je VFF prvenstveno festival podunavskih zemalja, tako će se za nagrade boriti filmovi iz tih zemalja.

Kompletan program festivala biti će objavljen 17. kolovoza, a kao najavu onoga što će se događati u Vukovaru objavljujemo da će na festivalu hrvatsku premijeru imati novi film Woodyja Allena "Nerazuman čovjek" (Irrational Man) te rumunjska senzacija "Bravo!" (Aferim!) za koji je redatelj Radu Jude na ovogodišnjem festivalu u Berlinu nagrađen za najboljeg redatelja.

Nerazuman čovjek
Prizor iz filma "Nerazuman čovjek"

S filmom "Nerazuman čovjek" Woody Allen se žanrovski vraća u trilere, sa snažnom moralnom porukom. U ovom filmu, koji je svjetsku premijeru imao na festivalu u Cannesu, Joaquin Phoenix glumi Abea, poznatog profesora filozofije koji počinje predavati na manjem fakultetu. Za njih, on je zvijezda u kojeg se zaljubljuju i kolegice poput Rite (Parker Posey) i studentice kakva je i Jill (Emma Stone), ali on je nezadovoljan i frustriran svojim životom. Sve će se promijeniti kada on i Jill u restoranu čuju sa susjednog stola priču o lokalnom korumpiranom sucu kojeg treba ubiti...

Kritičar Varietyja je napisao kako ovim filmom "Woody Allen promišlja o savršenom umorstvu u mračno zabavnoj, strogo intelektualnoj, fakultetskoj komediji" a mnogi već sada Joaquina Phoenixa smatraju kandidatom za Oscara u kategoriji najboljeg glumca.

Nerazuman čovjek: Trailer

"Bravo!" (Aferim!) je treći film 38-godišnjeg rumunjskog redatelja Radua Judea koji je izazvao kontroverze u Rumunjskoj jer se na specifičan način bavi zabranjenom temom iz rumunjske povijesti - robovlasničkom društvu i Romima. Radi se o crno-bijelom filmu, stilski i žanrovski westernu s duhovitim elementima, u kojem su dvojica predstavnika zakona angažirana od vrlo ugledne osobe da mu pronađu i dovedu odbjeglog Roma, njegovog roba koji je imao seksualnu aferu s njegovom suprugom.

Bravo
Prizor iz filma "Bravo"

Svjetski kritičari su nakon premijere u Berlinu bili oduševljeni tako da nagrada za najboljeg redatelja nije bila neočekivana, dok je dio javnosti u Rumunjskoj bio ogorčen jer se Radu Jude usudio dirnuti u neugodnu temu iz njihove prošlosti - odnos prema romskoj manjini u 19. stoljeću.

Woody Allen vff vukovar film festival Joaquin Phoenix Emma Stone


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?