Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Film "Velika želja malog dabra" pobjednik je prvog KIKI TABORA

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 06.06.2012. / Autor: Moj Film Film "Velika želja malog dabra" pobjednik je prvog KIKI TABORA

"Velika želja malog dabra" (Damned), animirani film britanskog redatelja Richarda Phelana, pobjednik je prvog KIKI TABORA - međunarodnog festivala dječjeg filma, prvi put održanog u Zaboku u sklopu 10. Tabor Film Festivala. U oštroj konkurenciji 25 kratkih animiranih filmova presudila je odluka tročlanog dječjeg žirija.

Pričajući priču o dabru, ovaj film nas na vrlo duhovit način upozorava na ironiju života i besmislice koje nam se vole preprječiti na putu prema ostvarenju naših ciljeva. S takvom idejom ovog filma nije se teško poistovjetiti. Sigurni smo da će film mnoge potaknuti na malo opuštenije razmišljanje te, prije svega, smijanje životu

Tim su riječima članovi žirija Marta Tušek i Luka Štokan, učenici zabočke Osnovne škole K.Š. Gjalski dodjelili Trofej Kiki Tabora, nakon čega je uz gromoglasan dječji pljesak zatvoren prvi međunarodni festival dječjeg filma u Zaboku.

Istovremeno, dodjeljeno je i posebno priznanje žirija i Trofej Kiki Tabora španjolskm filmu "Moji snovi” (Shadow of Blue) redatelja Carlosa Lascanoa zbog "poslane poruke kako je mašta neiscrpno vrelo života samog po sebi, a ne samo neostavrenih snova”. Osim načina na koji je izrečena ideja, Martu, Luku i Karla Kralja oduševila je i kvaliteta animacije i pričanje priče kroz ljudske sjene.

Moji snovi
Prizor iz filma "Moji snovi"

Kiki Tabor posjetio je i Božidar Trkulja, redatelj filma "Priča s početka vremena”. "Iako su samo dva hrvatska filma u konukrenciji Kiki Tabora drago mi je da je među njima "Priča s početka vremena" napravljen kao ne baš česti lutka-film.", rekao je Trkulja te dodao kako je riječ je o humorno epskoj bajci koju je radio kao film za odrasle, ali se potrudio da bude i film za djecu, koji će se naći i na ovogodišnjem 10. Tabor Film Festivalu." Vjerujem da je dobar predstavnik hrvatskog animiranog filma na ovom festivalu, kojim barem nastavaljamo ili održavamo živim, tradiciju animiranog filma u Hrvatskoj." zaključio je Trkulja.

Dvorana multimedijalnog centra Zabok, gdje se od 4. do 6. lipnja održavao Kiki Tabor, primila je oko 1500 djece, predškolske i školske dobi koji su kroz tri dana festivala imali priliku vidjeti 25 filmova u četiri natjecateljska programa i dva revijalna programa poljskih filmova. U sklopu festivala održana je i radionica izrade kratkog filma tehnikom stop animacije, koju je vodila Lucija Mrzljak. Na radionici su sudjelovala učenici 2.m razreda područne škole Martinišće.

Program Kiki Tabora nastavlja se i večeras projekcijama filmova koji su po izboru publike pobjedili na TFF u periodu od 2003.-2011. Program počinje u 21 sat na terasi krčme Polanović u Zaboku.

Sve projekcije Kiki Tabora i film s radionice Lucije Mrzljak ponovno će se moći pogledati od 8. do 14. srpnja za vrijeme trajanja 10. Tabor Film Festivala.

tabor festival tabor film festival kiki tabor


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?