Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Film "9.ožujak" dobio nagradu na festivalu u Varšavi

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 03.12.2010. / Autor: Moj Film Film "9.ožujak" dobio nagradu na festivalu  u Varšavi

Kratki igrani film "9.ožujak" redateljice i scenaristice Irene Škorić dobio je Nagradu za najbolji kratki igrani film na 19. međunarodnom filmskom festivalu Euroshorts u Varšavi, koji je održan od 22.-29.11. Festival je specifičan po tome što nakon festivala, filmovi imaju ''turneju'' u još 15 poljskih gradova.

Jedan kadar. Dva tijela. I prekinuti seks. Film u kojem su lica i glasovi u off-u, a protagonist je razgolićeno meso Nje i Njega, tog devetog ožujka, u usputnoj vezi i usputnoj prevari – u kratkim je crtama sadržaj kratkog igranog filma ''9. ožujak'' koji je svoju zagrebačku festivalsku premijeru nedavno doživio na One take film festivalu.

 

Taj «domaći erotski u boji» premijerno je prikazan na ovogodišnjem  Pula film festivalu, gdje je osvojio Nagradu za najbolji hrvatski kratki igrani film Ocjenjivačkog suda Federacije filmskih kritičara Europe i Mediterana (FEDEORA), u kojem je bila i Eva Zaoralova, umjetnička direktorica Festivala u Karlovym Varyma.  Žiri je naglasio ''originalan pristup seksu, a film kao beskompromisan, oštar i inovativan''.

U ''nervoznom krokiju o govoru tijela'' glume Mia Biondić i Asim Ugljen.

Irena Škorić festival 9. ožujak euroshots


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?