Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Devet hrvatskih filmova na festivalu Les Arcs u Francuskoj

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 15.12.2013. / Izvor: HAVC Devet hrvatskih filmova na festivalu Les Arcs u Francuskoj

Od 14. do 21. prosinca u popularnom skijalištu u francuskim Alpama održava se Festival europskog filma Les Arcs koji je obimom filmskog i industrijskog programa trenutno jedno od najvažnijih mjesta za promociju europskih kinematografija i umrežavanje europskih filmaša.

U sklopu posebnog festivalskog programa "Focus on Yugoslavian Countries" bit će predstavljane zemlje regije - Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Makedonija, Slovenija i Srbija. U dugometražnom dijelu ovog programa francuska će publika moći vidjeti Metastaze Branka Schmidta, Žive i mrtve Kristijana Milića i Armina Ognjena Sviličića, a u kratkometražnom igrani film Sin Ivana Sikavice i animirani Sotonin sin Marka Dješke. Čitava kratkometražna selekcija sastavljena od po dva filma iz svake zemlje bit će istovremeno izdana i na DVD-u uz francuski filmski časopis Bref.

Zatim, Zvonimir Jurić i Branko Schmidt bit će zastupljeni svojim novim naslovima čija se premijere tek očekuju - Jurićev Kosac bit će predstavljen u programu "Work in progress", a Schmidtov film Ivanova krizma u programu "Co-production Village". U potonjem će sudjelovati i Maša Nešković s Najdužim ljetom na svijetu koje nastaje u srpsko-hrvatskoj koprodukciji.

U sklopu programa "The Film School Village" Sonja Tarokić predstavit će svoj dugometražni igrani debi pod naslovom Zbornica koji je trenutno u fazi pretprodukcije.

hrvatski film festival armin havc metastaze živi i mrtvi sotonin sin


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?