Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Bili smo na VFF-u: Guštanje uz odličan film, Dunav i prepuštanje hedonizmu

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 30.08.2015. / Piše: Ratko Martinović Bili smo na VFF-u: Guštanje uz odličan film, Dunav i prepuštanje hedonizmu

Vrlo lijep ljetni ambijent okupan suncem, entuzijazmom i nezaobilaznim hedonizmom obilježio je filmsku umjetnost koja je pedantno ispromovirana u svima dragom Vukovaru. Ambijent uz Dunav donio je tako prilično šarolike projekcije na isto tako raznovrsnim lokacijama koje su strateški postavljene u neposrednu blizinu, a opet nude različite dojmove samog filmskog platna. Stoga nije ni čudo da se klika filmske struke i novinarstva u jakom sastavu okupila uz Dunav i kroz par dana uživala u projekcijama vrlo kvalitetnog sadržaja.

Mi kao ekipa s portala 'Moj Film' Vukovar smo pohodili u petak i unatoč nešto kasnijem dolasku svim osjetilima smo se uklopili u već uigrani festival. Dunavski ugođaj nemoguće je dobro opisati bez ribe na popularnoj Adi uz kasnije sunčanje na tom pješčanom otočiću i uživanje u inkorporiranom kino platnu (kao i sasvim konkurentnoj ponudi kupačica). Organizatori su se potrudili da sve bude na svom mjestu pa tako nije nedostajalo apsolutno ništa - od ića i pića, pa do zabave i smještaja.

Rumunjski naslovi svojom kvalitetom su se nametnuli kao laureati, a za svakoga je bilo ponešto - tako je novi film Woodyja Allena izazvao nezapamćeni interes, a francuski dokumentarac 'Razotkrivanje tajni piramida' je pak zaintrigirao istraživačka nepca svih posjetitelja.

Paralelno uz program svatko je mogao sudjelovati i ponešto i naučiti na stručnim radionicama i predavanjima (kako napisati scenarij, realizirati film itd.), a s obzirom na intimnu i opuštenu atmosferu gosti su konstantno bili na raspolaganju i dostupni brojnim posjetiteljima za čašicu razgovora (naravno, i nekog osvježavajućeg pića). Večernji programi rezervirani su pak za najbolje od najboljeg kada se govori o programu, kao i o zabavi. Terasa shopping centra 'Golubica Mall' ponosno se poslužila krilaticom 'Što se dogodi na VFF-u, ostaje na VFF-u' i uz koncerte te nastupe DJ-eva mnogima je bila poligon za komentiranje sadržaja i stvaranje kontakata sa strukom (a i vrlo ugodnim hostesama).

Kada se sve zbroji i oduzme, vjerojatno nema osobe koja i sljedeće godine neće pojuriti u ovo ugodno okruženje, obući kultne VFF startasice i na Adi izgubiti pojam o vremenu uz odlične riblje specijalitete. Film je naravno krovna priča, a svi preduvjeti u nesmetanom uživanju u vrlo kvalitetnom sadržaju osigurani su - vidimo se i nagodinu!

Woody Allen filmska radionica predavanje vukovar film festival razotkrivanje tajni piramida ratko martinović startas laureat


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?