Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Animafest želi vašu karikaturu, ilustraciju ili pasicu stripa

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 14.05.2013. / Autor: Moj Film Animafest želi vašu karikaturu, ilustraciju ili pasicu stripa

Svjetski festival animiranog filma Animafest Zagreb 2013 posvetio je dio ovogodišnjeg programa skorašnjem ulasku Republike Hrvatske u Europsku uniju. Program naziva ‘Was ist Europa?’ prikazat će filmove koji obrađuju društveno-politički život Europe dvadesetog stoljeća pa sve do danas.

Pozivaju se svi ilustratori, animatori, strip-crtači, karikaturisti, dizajneri i svi ostali da putem karikature, ilustracije ili jedne pasice stripa daju svoj komentar na ovaj specifični trenutak u kojem Hrvatska postaje dio društveno-političkog života Europske unije. Komentar - sočan, pametan, zabavan, kritičan, čestitarski, crn, crven, šaren - bilokakav - dobrodošao je!

Karikature, ilustracije i pasice stripa u elektronskom obliku pošaljite od sad do 25. svibnja na adresu press@animafest.hr, a one papirnate pošaljite na zemaljsku adresu: Animafest Zagreb 2013, Nova Ves 18/3, 10 000 Zagreb

Prijavite se na radionicu i izradite videoigru

Prijavite se na radionicu izrade računalnih videoigara u sklopu programa Animafest Pro na predstojećem 23. izdanju Svjetskog festivala animiranog filma - Animafest Zagreb. U trajanju od 5. do 8. lipnja polaznici radionice u manjim će timovima, sastavljenima od animatora i programera, raditi na izradi vlastite računalne igre, upoznajući se neposredno s neograničenim kreativnim mogućnostima toga posla. Služeći se vrhunskom tehnologijom u laboratoriju Fakulteta elektrotehnike i računarstva, istražit će potencijale transmedijske veze animacije i računarstva na kojoj se temelji ne samo procvat nezavisno produciranih igara u posljednjem desetljeću, već i velik dio bogate povijesti digitalne zabave. Voditelji radionice su znanstvena novakinja Aleksandra Čereković (FER) te umjetnički novak Darko Masnec (ALU) u koordinaciji s prof. dr. sc. Igorom Pandžićem (FER).

Machinarium
Machinarium

Radionica je predviđena za 20 polaznika koji će se podijeliti u timove od četiri člana. Prijaviti se mogu svi s iskustvom u razvoju software-a (C++, Java, Unity…) i/ili dizajnu i animaciji (Maya, Blender, 3D Studio Max, Photoshop, Illustrator, GIMP, Inkspace…), a prednost kod selekcije imat će studenti viših godina FER-a te Odsjeka animacije i novih medija na ALU. Radionica će se održati na FER-u u učionici A109 koja će biti na raspolaganju polaznicima radionice od 9 do 21 sat.

Journey
Journey

Prijaviti se možete ovdje. Svoje prijave i pitanja vezana uz radionicu možete uputiti na sljedeću mail adresu: animafestpro@animafest.hr. Prijave traju do 19. svibnja 2013.

Rezultati će biti objavljeni na Animafestovim službenim stranicama do 24. svibnja 2013. Timovi će se formirati u sklopu uvodnog predavanja 3. lipnja 2013. u 18 sati na FER-u u laboratoriju A109.

festival strip animirani film animafest natječaj karikatura video igra prijava ilustracija


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?