Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

ANIMAFEST 2011 objavio cijeli program

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 17.05.2011. / Autor: Moj Film ANIMAFEST 2011 objavio cijeli program

Od početka 21. po redu festivala ANIMAFEST ZAGREB (31.5. – 5.6.) dijele nas samo 2 tjedna. U kinima EUROPA i TUŠKANAC prikazat će se ukupno 69 FILMOVA - 22 dugometražna i 47 kratkometražnih.

Cijeli program je ONLINE – informacije o svim filmovima pronađite na linku: http://www.animafest.hr/hr/program

Nakon obavijesti o filmovima iz VELIKE KONKURENCIJE, SVJETSKE PANORAME i KINA ZA UŠI, Animafest ovaj put predstavlja ostatak programa, prvenstveno tri velika animirana hita: ILUZIONIST Sylvaina Chometa, KORALINA I TAJNA OGLEDALA Henrya Selicka i SIMPSONI Davida Silvermana koji se prikazuju u sklopu posebnih festivalskih projekcija.

Lijepa je vijest da je na ovogodišnji Pitching forum prijavljeno 15 projekata iz 10 zemalja regije. Iz Hrvatske su prijavljena rekordna 4 projekta (2 isključivo u hrvatskoj produkciji i 2 u koprodukciji Hrvatske i Slovenije) dok je za predstavljanje na 3. regionalnom forumu odabrano 6 projekata iz 5 različitih zemalja. Iz Hrvatske će biti predstavljena 2 projekta: CVRČAK I MRVICA DARKA BAKLIZE i MECHANICAL FIGURES – INSPIRED BY TESLA HELENE BULAJE, film na kojem surađuje s velikim umjetnicma - Marinom Abramović i Laurie Andreson.

POSEBNE PROJEKCIJE

Iluzionist / The Illusionist, Sylvain Chomet
Francuska, Velika Britanija, 2010, 82'

Film se temelji na neobjavljenom scenariju Jacquesa Tatia i prati usamljenog i iznurenog Tatischeffa, odrpanog ali dostojanstvenog iluzionista koji pokušava pronaći publiku u svijetu rock’n’rolla i konzumerizma pedesetih. Tatischeff, relikt slavnih dana spektakla, prisiljen je ugovarati sve udaljenije predstave da bi preživio. Samotna ga putovanja dovode u Edinburgh, gdje upoznaje siromašnu gelsku djevu koja naivno povjeruje da je on sâm čarolija. Animacija u Iluzionistu fascinantna je impresionistička studija zagasitih boja i maglovitih škotskih brda, uz posebnu pozornost posvećenu proučavanju svjetlosti, prirodne i umjetne, što se rijetko susreće u suvremenoj animaciji. (...) Iluzionist je dirljiva priča o nevinosti, iskustvu i propadanju jednog načina života, te topao prikaz Tatieva života i odnosa dvaju sanjara.

Simpsoni / The Simpsons Movie, David Silverman
SAD, 2007, 87'

Homer Simpson spašava Springfield od štete koju mu je nanio. Problem nastaje zahvaljujući Homeru, njegovoj novoj svinji i silosu punom otpada od novog ljubimca koji počinje propuštati. Taj spoj izaziva golemi kaos u Springfieldu i uzrokuje katastrofu.

Koralina i tajna ogledala / Coraline, Henry Selick
SAD, 2009, 96'

Djevojčica Koralina prolazi kroz tajna vrata u novom domu i otkriva alternativnu verziju svog života. Ta je druga realnost naoko slična njenom sadašnjem životu, ali je puno bolja. U trenutku kad njezina avantura postaje opasna, Koralina mora skupiti svu snagu i hrabrost da se vrati kući. Film je rađen različitim tehnikama, od zahtjevne stop-animacije do kompjuterske animacije, i maštovito dočarava 'pomaknuti' svijet Neila Gaimana, autora knjige prema kojoj je rađen film.

Kino Tuškanac crtić Kino Europa festival festival animiranog filma zagreb animirani film animafest grand prix animafest zagreb Danijel Šuljić zlatni zagreb nagrada publike Paul Driessen David Silverman Dunja Janković


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?