Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

8.PSSST! Festival nijemog filma - poziv za sudjelovanje

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 24.09.2014. / Autor: Moj Film 8.PSSST! Festival nijemog filma - poziv za sudjelovanje

Centar za kulturu Trešnjevka organizira 8. PSSST! Festival nijemog filma koji će se održati od 6. do 8. studenoga 2014. u prostorima Centra za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1, Zagreb.

Ovaj je Festival u Hrvatskoj jedinstven jer temu nijemog filma prezentira na atraktivan način, koji publici nudi nešto više od retrospektive u okviru kronološkog pregleda razvoja filma. I na razini Europe, unatoč brojnim filmskim manifestacijama, nedostaje inicijativa koja bi umjetnicima pružila priliku da se izraze kroz ovaj specifičan način pripovijedanja, što dokazuje da je Festival jedinstven i na globalnoj razini.

Cilj Festivala je upoznavanje nijemog filma u drukčijem svjetlu, kroz fuziju moderne tehnologije i primarne filmske forme.

U natjecateljskom dijelu programa, uz glazbenu pratnju, bit će prikazani domaći i međunarodni nijemi filmovi svih rodova.

Osim natjecateljskog dijela, publika može uživati i u projekcijama remek-djela nijemog filma, kako u filmovima iz zlatnoga doba tako i u suvremenim ostvarenjima.

U današnje vrijeme kada tehnološki napredak omogućava snimanje filma uređajima koji su dostupni svima, svatko je pozvan prezentirati svoju viziju nijemog filma.

Stoga, pozivamo autore profesionalce i amatere entuzijaste da na Festivalu nijemog filma predstave svoje radove te tako daju umjetnički i kreativni doprinos manifestaciji.

Rok za prijavu filmova u natjecateljskom programu je 10. listopada 2014. Opće odredbe, te informacije o uvjetima i načinima prijave potražite na službenim stranicama 8. PSST! Festivala nijemog filma.

Prijava se na sudjelovanje

zagreb festival nijemog filma pssst prijave centar za kulturu trešnjevka nijemi film domaći nijemi filmovi međunarodni nijemi filmovi poziv na sudjelovanje


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?