Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

2. VAFI - internacionalni festival animiranog filma djece i mladih

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 13.01.2011. / Autor: Moj Film 2. VAFI - internacionalni festival animiranog filma djece i mladih

Sigurno ste svi gledali ili barem čuli za Shreka, Bolta ili Kung Fu Pandu. Sigurno znate ili barem naslućujete da su te filmove radili studiji Disney i DreamWorks. Ali ono što zasigurno ne znate je ime barem jednog animatora koji su radili na tim filmovima – i zato je VAFI tu da to promijeni!

Naime, VAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin koji će se na proljeće održati drugi puta imat će čast ugostiti dvojicu animatora, iz Disneya i DreamWorksa, Josha Stauba i Andrewa Marshela koji će održati predavanja u sklopu Festivala te nam otkriti sve tajne nastanka animiranih filmova koje gledamo u kinima.

Uz navedene goste, VAFI će posjetiti i Dan Bennett, osnivač i direktor internacionalnih filmskih festivala za djecu u Los Angelesu, San Franciscu i San Diegu, od kojih je Los Angeles International Children's Film Festival i partner ovogodišnjeg VAFI-ja te će biti prikazan izbor animiranih filmova za djecu s festivala.

Prijave za 2. VAFI otvorene su još 20-ak dana, točnije do 31. siječnja, pa ako imate neki animirani uradak i ako ste mlađi od 18 godina – obavezno se prijavite i postanite dio VAFI avanture koja će ove godine trajati od 29. travnja do 1. svibnja u Varaždinu, a organizatori, Udruga VANIMA, uz spomenuto, najavljuje još brojna iznenađenja koja možete pratiti na www.vafi.hr.

Podsjetimo, VAFI je festival za animiranih filmova koje su radila djeca i mladi do 18 godina. Prvi VAFI održan je od 9. do 11. travnja 2010. godine u Varaždinu, a uz niz popratnih događanja i 6 službenih projekcija, VAFI je posjetilo 50-ak gostiju iz 6 zemalja (Hong Kong, Rusija, Ukrajina, Češka, Švedska, Slovenija i niz gradova Hrvatske), u tri kategorije Festivala prijavljeno je 227 filmova iz 26 zemalja od kojih je njih 80 ušlo u službenu konkurenciju te se borilo za glavnu nagradu – statuu Vafi. Prve nagrade otišle su u Rusiju, Hong Kong i Zaprešić, a mali animatori osobno su preuzeli nagrade.

Disney festival DreamWorks animirani film vafi varaždin


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?