Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

1. Tjedan turskog filma u Kinu Europa

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 19.06.2012. / Autor: Moj Film 1. Tjedan turskog filma u Kinu Europa

Hrvatsko-turska udruga prijateljstva u suradnji s Veleposlanstvom Republike Turske u Zagrebu  od 19. - 24.6. u kinu Europa organizira 1. Tjedan turskog filma u Zagrebu s ciljem predstavljanja vrlo plodne nove, odnosno mlade turske kinematografije.

Tijekom šest dana, svi će ljubitelji filma imati priliku pogledati sedam ostvarenja suvremenih  turskih redatelja koji su polučili uspjeh i u Turskoj i van granica te zemlje.

Ulaz na projekcije je besplatan

Tjedan Turskog filma otvorit će film „Sreća“ redatelja Abdullaha Oğuza, priča o mladoj Merjem koja je kao žrtva silovanja obeščašćena. Kako bi se obitelji ponovno vratila čast, ona mora biti ubijena. Mladi Džemal dobiva nalog izvršiti ubojstvo iz časti i njih dvoje kreću nam put bez povratka.

Film „Moj otac i moj sin“ Çağana Irmaka priča je o ponovnom susretu jedne obitelji, prihvaćanju i pomirenju, koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.  Film možete pogledati  u srijedu 20. lipnja u 18h i u subotu 23. lipnja u 20 sati.

Film „Daleka mogućnost“  je neobična priča o troje ljudi i tri različita svijeta, čiji se životi na neki način isprepletu nakon što se mladi mujezin (pozivatelj na molitvu) doseli u Istanbul.

Tri majmuna“ poznatog redatelja Nuri Bilge Ceylana publika je već imala priliku vidjeti na platnu kina Europa. Ovo je impresivna drama o obitelji koja se održava na okupu izigravajući tri majmuna i pretvarajući se da ne vide istinu, ne čuju je, niti o njoj govore koju možete pogledati u četvrtak 21. lipnja u 20 sati.

Film „JesenÖzcana Alpera je minimalistička drama o mladom Yusufu koji se vraća kući iz zatvora nakon deset godina provedenih iza rešetaka. Kod kuće ga dočekuje bolesna majka i prekrasna priroda  planinskog sela koje su gotovo svi mladi napustili. Film možete pogledati  u petak, 22. lipnja u 18 sati.

Ljubav na drugom jeziku“ mlade redateljice İlksen Başarır zanimljiva je priča o ljubavi koja se rodi između zaposlenice pozivnog centra  Zejnep i gluhog knjižničara Onura , koji moraju prevladati neke zapreke kako bi ostali zajedno. Jesu li u tome uspjeli?  Pogledajte u petak 22. lipnja u 20 sati te u nedjelju, 24. lipnja u 18 sati.

Film koji će također zatvoriti prvo izdanje Tjedna turskog filma je „Dalek“, još jedna uspješnica Nuri Bilge Ceylana, najnagrađivaniji film u povijesti turskog filma (osvojio je ukupno 47 nagrada, od čega 23 međunarodnih). Uz prekrasne scene Istanbula prekrivenog bijelim pokrivačem,  Ceylan nam priča priču o pomalo depresivnom fotografu Mahmutu koji nije ostvario svoje umjetničke i intelektualne ambicije i živi samotnjačkim i prilično jednoličnim životom te novonastaloj situaciji suživota sa Jusufom, rođakom koji je sa sela došao u grad potrazi za boljim sutra . Film možete pogledati u srijedu, 20. lipnja u 20 sati te u nedjelju 24. lipnja u 20 sati.

Kino Europa Europa Zagreb tjedan turskog filma


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?