Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Filmska preporuka za Noć vještica kakvoj se ne biste nadali!

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 31.10.2013. / Autor: Mladen Šagovac

Došao Halloween, i naravno svi mediji popunjavaju svoj "program" nekim već milijun puta repriziranim (pa i prežvakanim) arsenalom filmova za Noć vještica. Neke su liste populističke, neke su šminkerske (u filmološkom smislu), a mi ove godine okrećemo ploču pa pred vas stavljamo popis filmova koji svakim svojim elementom mogu parirati svim filmovima koji su vam do sad preporučeni već milijun puta. Noć vještica i filmovi zapravo savršeno idu ruku pod ruku. S obzirom da je posrijedi zapadnjački i jesenski običaj, za razliku od pokladnih uštipaka, uz ovaj običaj idu bundeve, delicije vezane uz njih, njihove koštice i kokice kao jedan od najčešćih halloweenskih ukrasa. Kokice i koštice sigurno već imate na zalihi, ako i nemate lako ćete ih nabaviti. Dakle, preostaju još samo filmske preporuke. Za samo jedan od naslova s ove liste ćete trebati titlove, a to znači da vam za ovogodišnju Noć vještica nudimo horror filmove iz regije. Većina naslova je dostupna u IPTV videotekama, a neke starije možete pronaći i na najpopularnijem Video servisu na internetu. Ima još regionalnih hororaca koji bi stali u ovu listu, ali i ovo će vam biti dovoljno za jezivu Noć vještica.

PRETHODNA STRANICA 6 OD 10 SLJEDEĆA

Ćaća

"Ćaća" Dalibora Matanića zapravo je psihološki triler, ali to je i kultni Carpenterov film "Noć vještica" pa nema razloga da ga izostavimo s halloweenske liste portala Moj Film. Kći je nagovorila svog dečka i sestru na putovanje u ličku zabit. Tamo živi njihov otac koji je davno napustio obitelj. Saznavši da je bolestan, ovo je Kćeri zadnja šansa da obavi razgovor s ocem o svemu što se dogodilo u prošlosti. Dalibor Matanić je za ovaj film nagrađen Zlatnom arenom za režiju, a ista nagrada krasi police Ive Mihalić koja je nagrađena kao najbolja glumica u sporednoj ulozi, te snimatelja Vanje Čenjula. Tko kaže da su Hrvati prestali snimati jezive filmove? I k tome još vrhunske... Ćaću glumi Ivo Gregurević.

PRETHODNA STRANICA 6 OD 10 SLJEDEĆA

Komentari (1)

bukky 31.10.2013. u 23:46:02 Bravo Mladene!
Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

horor film Mladen Šagovac Demon Ivo Gregurević pula zlatna arena dalibor matanić horror Nebojša Glogovac šuma summarum crna gora Noć vještica halloween sotona Krsto Papić Nikola Đuričko Zagorski specijalitet Ivana Roščić Iva Mihalić Ćaća Kotlovina Rusija Izbavitelj Neprijatelj Šejtan Hromi Daba Zombie veljko bulajić leptirica Đorđe Kadijević Čovjek kojeg treba ubiti pakao Petar III Dean Zečević Farfa štakori Gajski Bošković Srebrna arena Ivica Rajković alegorija tt sindrom Sonja Damjanović Branko Bane Vidaković Feđa Stojanović Dušica Žegarac Ljubinka Klarić Boris Komnenić Već viđeno Deja Vu Anica Dobra Sveto mesto Vještica Zona mrtvih Konjević Todorević Fun Factory Entertainment Fantasy Channell Fantasy Horror Award Ken Foree Oriveto David Kepac team building Severance Kalemegdan

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?