Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

O filmu

Vitezovi južnoga Bronxa

Vitezovi južnoga Bronxa (2005)

Knights of the South Bronx

Žanr Drama
Godina 2005
Redatelj Allen Hughes
Preporuka korisnika
Sviđa mi se (
0
) Ne sviđa mi se (
0
)
Rotten Tomatoes ® 73%
U kina Na DVD Na BluRay

Sinopsis

Obiteljski film. Uspješan poslovni čovjek Richard Mason (T. Danson) privremeno je ostao bez posla. Kako ne bi sjedio besposlen, prihvaća posao učitelja sa skraćenim radnim vremenom u osnovnoj školi u Bronxu. Podučava četvrti razred, u kojemu su sva djeca Afroamerikanci ili Portorikanci, kao i većina stanovnika Bronxa. Većina učenika jedva svladava gradivo, zaostaju za programom, nepristojno se ponašaju i drski su. Svakodnevno su izloženi zlostavljanjima na ulici, a većini od njih roditelji su narkomani i u zatvoru. U zatvoru je i otac Jimmyja Washingtona (M. D. Kelley), koji novom učitelju kaže da mu je tata umro. Iako drsko dobacuje za vrijeme nastave, Jimmy sve više poštuje i voli Richarda, a posebno mu postane privržen kad ga gleda kako igra partiju šaha istodobno s četrnaest protivnika i sve ih matira za osamnaest minuta. Jimmyjevo oduševljenje potakne Richarda da šah donese u razred. Pokazalo se da je dobro postupio: i najokorjeliji u razredu zaintersiraju se za šah, a uz pomoć šahovske ploče i matematika im postane logična i bliska. Uskoro u razredu nastaje pravi šahovski klub, u kojemu su Jimmy, Kenya (K. Palmer), Renee (Y. Diaz), koja u razred dolazi s mlađim bratom, petogodišnjim Dawsonom (A. Ortiz), kad je vrtić zatvoren i Michel koji želi otići na koledž i biti liječnik. Na zaprepaštenje organizatora, poslije kratkog vremena Richardovi učenici osvajaju turnir njujorških škola i odmah se pripremaju za nacionalno natjecanje...
Stvarni učitelj MacEnulty pokrenuo je da se u škole uvede šah kao redovita slobodna aktivnost, a svi njegovi učenici danas su na koledžu.
Ted Danson izvrstan je u ulozi učitelja, a za nju je bio nominiran za Vision Award, kao i glavni dječji glumac, Malcolm David Kelley. Treba istaknuti odličan scenarij Jamala Josepha i Dianne Houston.

Film info

Trajanje filma : 00:00:00 Distributer : Nema informacije
Datum izlaska :   6. Prosinac 2005. U kinima od :   Nema informacija
Web stranica : Nema informacija Na DVD-u od:   Nema informacija
    Na Blu-rayu od:   Nema informacija

Glumci i filmaši

Uloge : Ted Danson, Malcolm David Kelley, Keke Palmer
Redatelj : Allen Hughes
Producent : John M. Eckert, Delia Fine, Diane Nabatoff
Scenarist :   Jamal Joseph, Dianne Houston
vidi sve...

Komentari (0)

Komentiraj film

Kako biste komentirali film, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Pretraži projekcije

Ocjena filma

6,5
Ukupna ocjena
6,5
Naša ocjena
Moja ocjena

Datum izlaska

     
U kinima
     
Na DVD-u
     
Na BluRay-u

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?