Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

O filmu

Uzvišenost (2014)

Transcendence

Žanr Akcija, Drama, SF
Godina 2014
Redatelj Wally Pfister
Preporuka korisnika
Sviđa mi se (
20
) Ne sviđa mi se (
4
)
Rotten Tomatoes ® 19%37%
Na DVD Na BluRay

Sinopsis

Dr. Will Caster (Johnny Depp) glavni je istražitelj na području umjetne inteligencije, koji nastoji stvoriti osjetilni stroj koji kombinira kolektivnu inteligenciju svega poznatog sa svim ljudskim emocijama.

Njegovi izuzetno kontroverzni eksperimenti su ga proslavili, ali ga i učinili metom antitehnologijskih ekstremista koji će poduzeti sve da ga zaustave. Međutim, pokušavajući uništiti Willa, nehotice postaju katalizator njegova uspjeha, postavši sudionicima njegove vlastite transcedencije. Njegovoj supruzi Evelyn (Rebecca Hall) i najboljem prijatelju Maxu Watersu (Paul Bettany), koji su mu i kolege, nameće se pitanje je li to uopće potrebno.

Njihov najveći strah se obistini kad se Willova žeđ za znanjem počne pretvarati u svepristunu borbu za moć, kojoj se ne nazire kraj.Jedino što je zastrašujuće jasno jest da možda ne postoji način da ga se zaustavi.

Film info

Trajanje filma : 01:59:00 Distributer : Pa-Dora
Datum izlaska :   17. Travanj 2014. U kinima od :   24.04.2014.
Web stranica : Posjeti stranicu Na DVD-u od:   Nema informacija
    Na Blu-rayu od:   Nema informacija

Glumci i filmaši

Uloge : Kate Mara, Johnny Depp, Morgan Freeman
Redatelj : Wally Pfister
Producent : Kate Cohen, Broderick Johnson, Andrew A. Kosove
Scenarist :   Jack Paglen
vidi sve...

Komentari (4)

Riorian 07.05.2014. u 12:51:46 Uzvišenost je filozofsko - psihološki znanstveno fantastični triler koji ne podilazi gledatelju i ne omalovažava gledateljevu inteligenciju, već od njega zahtijeva aktivno razmišljanje tijekom čitavog trajanja filma. Svojom kvalitetom i inteligentnom pričom film zaslužuje veću pozornost gledatelja i kritike s obzirom da se danas jako malo snima ovakvih filmova koji propitkuju odnos čovjeka i umjetne inteligencije, tehnološki napredak naspram ljudskosti, kolektivni um i uniformnost prema individualnosti i jedinstvenosti pojedinca, totalnu kontrolu naspram slobode odlučivanja i pravljenja pogrešaka... Prikaz nanotehnologije koja prožima živi organski svijet replicirajući sve njegove oblike aluzija je na bolest Morgellons, GMO modifikacije biljnog i životinjskog svijeta i chemtrails-e, a tu je i sveprisutni nadzirački 'big brother' sustav kontrole i nadgledanja i još mnogo toga što će informirani gledatelj lako prepoznati. Na neki način film Uzvišenost uvod je u svijet…
Riorian 07.05.2014. u 13:06:15 ...prikazan u trilogiji Matrix, Robocopu i tetralogiji Terminator. Film nas potiče da se zamislimo o sebi, o svijetu, o tehnologiji koju sve brže i brže razvijamo krčeći put prema umjetnoj inteligenciji i svjesnim strojevima i zapitamo se kuda će nas sve te mogućnosti odvesti, koliko već plaćamo i koliko ćemo tek platiti u svojoj humanosti, te želimo li uistinu nehumanu, robotiziranu i bešćutnu budućnost bez slobode djelovanja i odlučivanja u kojoj ćemo vrijediti manje od strojeva (strojeva koji bi nam trebali koristiti i služiti kao pomoć umjesto da nas kontroliraju i nama upravljaju) koji sve brže preuzimaju vlast nad nama.
djCvrle 19.07.2014. u 22:29:42 Jedan od boljih filmova SF tematike! Pohvale na prijašnji komentar :-)
Riorian 20.07.2014. u 12:45:43 Hvala na pohvalama DjCvrle! :) Drago mi je što ti se svidio film! :)

Komentiraj film

Kako biste komentirali film, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Pretraži projekcije

Ocjena filma

6,9
Ukupna ocjena
6,0
Naša ocjena
Moja ocjena

Datum izlaska

Travanj 24 2014
U kinima
     
Na DVD-u
     
Na BluRay-u

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?