Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Svečano otvorena 20. Filmska revija mladeži i 8. Four River Film Festival!

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 24.06.2015. / Autor: Moj Film Svečano otvorena 20. Filmska revija mladeži i 8. Four River Film Festival!

U svečanom ozračju i punoj dvorani karlovačkog Zorin doma,  sinoć je otvorena 20. Filmska revija mladeži i 8. Four River Film Festival! Koordinatorica Revije i Festivala Marija Ratković Vidaković i član velikog žirija Alexandre Juruena prerezali su vrpcu i time otvorili filmski maraton najvećeg srednjoškolskog filmskog festivala. Glumice Amanda Prenkaj i Petra Kurtela predstavile su ovogodišnji veliki i mali žiri te najavili bogati program i žestoku konkurenciju 72 filma koja se natječu od 23. do 27. lipnja u Karlovcu. Dva žirija dodjeljuju čak 17 nagrada, a najprominentnija je svakako nagrada Grand Prix.  Otvorenju je prisustvovala pročelnica Odjela za društvene djelatnosti Grada Karlovca Andrea Navijalić, a gradonačelnik grada Karlovca  Damir Jelić prisutnima se obratio putem video linka u kojemu je Karlovčanima i gostima zaželio uspješnu i zabavnu Reviju i Festival.

Marija Ratković Vidaković
Marija Ratković Vidaković

Od 398 prijavljenih filmova iz cijelog svijeta, selekcijska komisija odabrala je 31 domaći film i 41 strani film, koji ulaze u konkurenciju 20. Filmske revije mladeži, odnosno 8. Four River Film Festivala. Tako će se od 23. do 27. lipnja natjecati filmovi iz brojnih zemalja, a među njima iz Kube, Australije i Brazila. U domaćoj konkurenciji, najviše filmova dolazi iz Karlovca, Zaprešića i Gunje. Filmovi se natječu u kategorijama- igrani, animirani, dokumentarni film te slobodni stil.

Publika

Kako je banana odabrana kao ovogodišnji vizualni identitet karlovačkog festivala, magistar kiparstva Nikola Faller i njegovasistent Bojan Kiski, prof. likovne kulture iz Karlovca napravili su u utorak, 23. lipnja radionicu izrade skulptura od slame te je na svečanom otvorenju na pozornici Zorin doma predstavljena banana od slame visoka pet metara.

2. Web kronika Filmske revije mladeži u Karlovcu.

Filmska revija mladeži je centralno mjesto hrvatskog srednjoškolskog filmskog stvaralaštva. 12 godina je mijenjala boravište, a od 2007. godine upisala je svoje prebivalište u Karlovcu. Od 2008. godine, u sklopu Revije, organizira se i Four River Film Festival, međunarodna inačica, odnosno festival namijenjen srednjoškolskom filmu. Osim kvalitetnog glavnog programa Reviju čini i više nego bogat popratni program na različitim lokacijama - radionice, okrugli stolovi, izleti te nastupi muzičkih bendova. Cilj je da Karlovac uistinu živi film, u svakom smislu te riječi.

Programski raspored potražite na službenim stranicama

filmska revija mladeži four river film festival


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?