Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Otvorene prijave za Filmsku reviju mladeži i Four River Film Festival

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 30.04.2013. / Autor: Moj Film Otvorene prijave za Filmsku reviju mladeži i Four River Film Festival

Rušili smo granice, parirali profesionalcima, pokazali da znamo i možemo, udahnuli smo novi život zaboravljenom kinu Edison, stvarali pojedince dostojne akademske diplome, a ove se godine vraćamo još veći i žući. Prijave za Filmsku reviju mladeži i Four River Film Festival, nacionalni, odnosno međunarodni festival posvećen srednjoškolskom filmu su počele i čekaju na vas!

Prošlogodišnju filmsku Olimpijadu posjetilo je 5000 filmoljubaca. Jeste li spremni ponovno odmjeriti snage u utrci za Grand Prix? 18. filmska revija mladeži i 6.Four River Film Festival održavaju se od 11. od 14. rujna ove godine u Karlovcu i ponovno vam pruža priliku da sudjelujete u širenju nacionalne i međunarodne filmske mreže.

Srednjoškolci su se kroz godine pokazali kao stvaraoci željni dobrih filmova, dobrih kadrova i još boljeg druženja, a ako se u tom opisu pronalazite, Karlovac vas čeka. Kao i proteklih godina prijavljivati se možete u četiri kategorije: igrani, dokumentarni i animirani film te u kategoriji slobodnog stila.

Filmska Revija Mladeži i Four River Film Festival

Festival i revija omogućuju jedinstvenu priliku za upoznavanje s istomišljenicima sa svih strana svijeta, stvaranje kontakata i širenje horizonata. Ova manifestacija izvlači najbolje od vas, što potvrđuju i naši sudionici. Primjerice, montažer Bojan Perić i producent Ivan Kelava, studenti posljednjih godina Akademije dramske umjetnosti, nekada su bili dio ove žute priče. Danas stoje u istom redu s filmskim profesionalcima o čijem su radu prije  nekoliko godina pričali s divljenjem. Kao svijetli primjer ponosno predstavljamo i 17-godišnjeg redatelja Brunu Mustića, prošlogodišnjeg dobitnika nagrade za najbolji hrvatski igrani film Red Hended koji je nedavno u Splitu završio snimanje svog prvog dugometražnog igranog filma Glazbena kutija. Pred mladim Brunom svjetla je budućnost, to je sigurno, a mnogo stariji i iskusniji kolege trebali bi njegove godine uzeti s rezervom.

Filmska Revija Mladeži i Four River Film Festival

Revija i Festival svojevrsni su rasadnik filmskog stvaralaštva te iz godine u godinu omogućuju filmovima i njihovim autorima gostovanja na stranim festivalima. Tako mladi umjetnici razmjenjuju svoja iskustva, probleme, veselja…a i putuju u zemlje koje možda nikada ne bi posjetili. Media Literacy Award u Beču (Austrija), Fresh Film Festival u Limericku (Irska), Camera Zizanio u Pyrgosu (Grčka) i Nordic Youth Film Festival u Tromsu (Norveška) samo su neki od festivala koji su ugostili 'naše' filmove i još jednom dokazali snagu filmskog stvaralaštva mladih.

Filmska Revija Mladeži i Four River Film Festival

U konkurenciji od 87 filmova glavna nagrada Grand Prix otišla prošle je godine otišla u ruke mladim Belgijancima iz Making Movies Jekina za film Elton i Elza čiji će autor - Thijs De Block, ove godine biti jedan od članova žirija Žute zastave koja se već tradicionalno dodjeljuje za doprinos nenasilju na filmu. Pitanje je tko će ove godine pobrati lovorike? Odgovor na njega znat ćemo u rujnu. A dotad kameru u ruke!

Rok za prijavu na Reviju je do 01. lipnja 2013. godine, no ne čekaj zadnji tren!

Prijavi svoj film

festival revija natječaj hfs filmska revija mladeži four river film festival prijava


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?