Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Ferdinand Glad Bach: "Uzor mi je Marlon Brando, a najviše me muči nedostatak samopouzdanja."

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 22.05.2015. / Autor: Moj Film Ferdinand Glad Bach: "Uzor mi je Marlon Brando, a najviše me muči nedostatak samopouzdanja."

Ususret 20. Filmskoj reviji mladeži & 8. Four River Film Festivalu predstavljamo vam Ferdinanda Glad Bacha, prošlogodišnjeg dobitnika nagrade za Najboljeg glumca u konkurenciji filmova Four River Film Festivala. Iako je tek zakoračio u treće desetljeće Bachu ne nedostaje medijske pozornosti i iskustva. Tako već godinama glumi u popularnoj danskoj TV seriji ‘Rita’, a dodatni angažmani se samo nižu. U daljnjem tekstu otvorio nam je dušu i otkrio koliko je samopouzdanje važno u glumačkom poslu, ali i rekao ponešto o svojem filmskom uzoru.

Kada si započeo svoju glumačku karijeru i koja ti je bila prva uloga?

Moja profesionalna glumačka karijera počela je kada sam imao 18 godina i to ulogom u danskoj TV seriji ‘Rita’. Kako nikada prije nisam imao priliku glumiti u nacionalnoj TV seriji bio sam poprilično zbunjen i nerijetko nesiguran u svoj rad.

Čime se trenutačno baviš, imaš li neke nove projekte?

Upravo sam se vratio iz New Yorka gdje sam 6 mjeseci pohađao Kazališni i filmski institut Lee Strasberg. Imao sam sreću što sam se kući, u Dansku, vratio u siječnju pa nisam propustio snimanje 3. sezone ‘Rite’ - serije koja mi je svojevremeno bila vjetar u leđa. Osim toga, početak godine sam proveo snimajući nekoliko kratkometražnih filmova s velikim danskim filmskim imenima.

Imaš li uzor u filmskom svijetu?

Marlon Brando - glumac nad glumcima, pionir metod glume,  koji se između ostalog isticao zanimljivom osobnošću i borbom za prava manjina. Tako je Brando bio i aktivist za građanska prava i okoliša te član Indijanskog pokreta. 

Ferdinand Glad Bach intervju

Na prošlogodišnjem izdanju Four River Film Festivala si osvojio nagradu za Najboljeg glumca glumeći u filmu ‘Neuobičajen’. Koji ti je bio najbolji, a koji najgori dio snimanja tog filma?

 Zapanjen sam što sam osvojio ovu nagradu, prvenstveno zato što nisam pretjerano zadovoljan kako sam uprizorio lika kojeg sam glumio u filmu.  Jednostavno se u datom trenutku nisam mogao uživjeti u lik, nedostajala mi je žilavost koju su imali ostali glumci u filmu. Najbolji dio snimanja filma je bila neformalna komunikacija s ostalim glumcima i atmosfera na setu, a najgori vlastiti nedostatak samopouzdanja.  Jednostavno nisam živio film u tom trenutku, a to je ključno za uspjeh. Vjerojatno sam previše samokritičan, no to je tako.

Iako je filmska industija tvoja svakodnevica i možda ne možeš gledati na nju kao većina laika, imaš li najbolji film?

 Jako volim gledati filmove, no ako bih morao odrediti koji mi je najbolji, rekao bih da je ‘Zodiac’.  Jako se lako uživim u gledanje  filma, a ‘Zodiac’ ima posebno zaraznu atmosferu.  U ovom je filmu sve nekako sablasno i  tajanstveno.  To je jedan od onih filmova o kojima pričate danima nakon što ste ga pogledali, a o glumi da ne govorim.

intervju filmska revija mladeži four river film festival Ferdinand Glad Bach


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?