Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Drugi dan žutila u znaku milenijske fotografije

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 13.09.2013. / Autor: Moj Film Drugi dan žutila u znaku milenijske fotografije

Oprostili smo se i od drugog dana 18. filmske revije mladeži i 6. Four River Film Festivala! Od 9 sati ujutro, kada je započeo, do sitnih noćnih sati trajao je dan tijekom kojeg su svi posjetitelji mogli uživati u projekcijama natjecateljskih filmova, nezaboravnom izletu, zanimljivom okruglom stolu, filmu mlade Libanonke Jude Chehab te se na kraju opustiti uz glazbeni program.

Osim bogatog filmskog programa koji je još jednom udario snažan pečat srednjoškolskom filmu, protekli je dan označio i kraj Drugog europskog seminara o filmskom stvaralaštvu mladih I to okruglim stolom u 17 sati u knjižnici za mlade. Gošće okruglo stola bile su Irena Šegavić Čulig iz UO za društvene djelatnosti Grada Karlovca, Vera Robić-Škarica i Diana Nenadić iz Hrvatskog filmskog saveza, Maja Flego - savjetnica Pravobraniteljice za djecu Maja Flego, Tatjana Aćimović s Festivala o pravima djece te na kraju - Renata Laboš ispred Odjela za obrazovanje HRT-a. Pod budnim okom Boška Picule predstavljeni su zaključci pojedinih grupa, sudionika Seminara , a vodila se i rasprava o formiranju Youth Cinema. Kruna svega je označila odluka o sljedećem domaćinu ovog važnog filmskog projekta:. dok su se Festival i Revija dobro utaborili između četiri rijeke Seminar se iduće godine seli na Dunav, točnije Beograd ka svojim novim domaćinima - Medijskom edukativnom centru. 

Jučerašnji dan obilježio je i izlet na rijeku Dobru, te dvorac u Novigradu na Dobri. Da sve ne bi ostalo u ozbiljnom tonu pobrinula se volonterka Nina Čorak koja je uoči izleta izradila veliki festivalski okvir u kojem su se svi prisutni imali priliku slikati te dobiti vječnu uspomenu na najžuću filmu manifestaciju. Osim toga, za one željne znanja održano je i mala prezentacija Canona, a cijelu priču je zaokružila zajednička milenijska fotografija sudionika na predivnom Novigradskom mostu podno starog dvorca. Večernji sati protekli su u znaku četvrte projekcije filmova iz Kanade, Austrije, Italije, Poljske i Irana te prigodnog razgovora s Dianom Nenadić.

Filma nikada dosta, a dokaz toga jučer su bili i svi koji su imali priliku uživati u projekciji filma Netko iz Bejruta mlade Libanonke Jude Chehab koja se zbog lošeg vremena preselila u GK Zorin dom. Bogat filmski dan dodatno je začinio nastup popularnog 15-ero članog benda We meet again for the first time ispred Kazališta.

Na pola smo festivalskih zbivanja, no umor još nije primjetljiv. Kugle se i dalje vrte, pa tako danas imate priliku uživati u još tri projekcije natjecateljskog programa, filmu Imam dvije mame i dva tate Krešimira Golika u okviru Filmskog 5+ programa, radioničkom programu na različitim lokacijama te oštroj debate na temu prava manjina izražena filmom namijenjenoj neumornim filmoljupcima koji žude za izražavanjem stave u kojoj će sudjelovati i karlovačke srednje škole. Ususret najavljenom proljepšanju vremena uživat ćemo na Starom gradu Dubovcu uz prvi dugometražni film Brune Mustića - Glazbena Kutija, kada će nas posjetiti i ekipa filma prevođena Robertom Kurbašom i Darom Vukić a nakon svega nam predstoji glazbeni program uz DJ Akademiju.

festival revija filmska revija mladeži four river film festival


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?