Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Zagreb Film Festival - Gledali smo: Bagremi

PREMIJERE I RED CARPET / OBJAVLJENO: 19.10.2011. / Autor: Ines Ignjačić Zagreb Film Festival - Gledali smo: Bagremi

Film ceste. Smješten u jedan kamion, na neatraktivan eksterijer autoceste, sa tri bazična lika. Film koji bi, da dijalozi ili šutnja koja ih zamjenjuje nisu besprijekorno izvedeni, bio monoton i besmislen. No s obzirom na kvalitetan glumački postav te jednostavnost i spontanost priče, upravo mu minimalistička radnja daje težinu.

To je film ceste, film tišine i filma karaktera. Prikazuje Rubena (German de Silva), vozača kamiona, koji prevozi drva iz Paragvaja u Argentinu, i trebao bi prevesti i Jacintu (Hebe Duarte), prema dogovoru sa zajedničkim poznanikom. Poznanik mu je, međutim, zaboravio napomenuti da Jacinta ima petomjesečnu bebu koja će putovati s njima. Kako Ruben vlastitog sina nije vidio godinama, djeca su mu prilično apstraktna pojava. Međutim nakon premišljanja, neoduševljeno ih ipak pristaje voziti. Problemi nastaju kad dijete počne plakati.

Bagremi: Trailer

Premda si Ruben i Jacinta u početku nemaju što reći, čini se da oboje imaju mnogo toga za podijeliti. Među njima se u dva dana neprestane vožnje stvara neobičan prijateljski odnos, koji bi trebao završiti dolaskom u Buenos Aires, gdje se razilaze. Kako se dolazak bliži, Rubenu se odvajanje čini sve teže, ali o tome ne govori. Može li (i želi li, ili je to tek privid uzrokovan usamljenošću) nešto učiniti da ponovo vidi ovu samohranu majku i njezino dijete, ili će se nakon izlaska iz kamiona njihovi putevi zauvijek razići, ovisi, čini se, samo o njoj.

Istovremeno kontradiktorna i fluentna priča, na trenutke duhovita, konstantno realistična, bez trunke forsiranja, prirodna i ležerna, a opet napeta, pokazuje kolika je važnost esencijalnih uporišta kod snimanja filma; priča i izvedba su dovoljne. Po načinu na koji publika prihvaća ovakav tip filma, vidljivo je da je prirodnost ono što sve više nedostaje filmografiji.

recenzija festival dugometražni zff igrani ines ignjačić Argentina Španjolska film ceste Pablo Giorelli Bagremi


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?