Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Više od meda u Dokukinu

PREMIJERE I RED CARPET / OBJAVLJENO: 30.04.2014. / Autor: Moj Film Više od meda u Dokukinu

Od ove srijede, 30.04. u zagrebačkom Dokukinu nemojte propustiti nevjerojatan švicarski kandidat za Oscara 2014., dokumentarac 'Više od meda'.  Nakonpretpremijere u srijedu, u 18.30h, održati će se okrugli stol pod nazivom "Pčele - anđeli poljoprivrede i ambasadori bioraznolikosti”. Na okruglom stolu sudjelovati će tajnik Hrvatskog pčelarskog saveza, Tomislav Gerić, Ivana Tlak Gajger, dr. med. vet. (Sveučilište u Zagrebu Veterinarski fakultet) te viši stručni savjetnik za pčelarstvo Zlatko Tomljanović, dr. med. vet.  (Savjetodavna služba Javna ustanova za savjetovanje u poljoprivredi i šumarstvu).

Već petnaest godina cijele pčelinje zajednice misteriozno nestaju. Fenomen je zapažen u Americi, Njemačkoj, Švicarskoj, Francuskoj, Italiji i Grčkoj. Uzrok katastrofe je nepoznat, pčelari ih ne pronalaze uginule na tlu, niti znaju za prirodnog neprijatelja.

Više od meda: Trailer

Pčela medarica pojavila se na Zemlji prije 60 milijuna godina, a neophodna je za ekonomiju i opstanak čovječanstva. Osim toga pčele su oprašivači čak 80% biljnih vrsta, bez njih bi voće i povrće moglo nestati s lica zemlje. Što je uzrok ovome ? Švicarski kandidat za Oskara 'Više od meda' pokušava odgovoriti na ovo pitanje u dosad najdetaljnijoj znanstvenoj, ali i vizualnoj analizi ovih savršenih radnica. Upotrebom mikro-kamera i snimanja unutar košnica, približili smo se ponašanju pčela.

Pretpremijerna cijena ulaznice iznosi 15kn, a redovna 22 kn.

Raspored projekcija Dokukina Grič

dokumentarac premijera dokukino restart art kino grič dokukino grič više od meda


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?