Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

SickFuckPeople - pobjednik Sarajevo film festivala u kino distribuciji

PREMIJERE I RED CARPET / OBJAVLJENO: 13.01.2014. / Autor: Moj Film SickFuckPeople - pobjednik Sarajevo film festivala u kino distribuciji

Tko je ustvari bolestan?

Austrijsko-ukrajinski dokumentarni film ‘Sickfuckpeople’ ukrajinskog redatelja Jurija Rečinskog, od 15. siječnja 2014. kreće u hrvatsku kino distribuciju.

Film je premijerno prikazan u konkurenciji glasovitog festivala Hot Docs u Torontu u travnju 2013. godine, a nakon toga i na dvadesetak drugih festivala diljem svijeta. Niska nagrada započela je upravo sa Sarajevom gdje je osvojio Srce Sarajeva za najbolji dokumentarni film, a usljedile su nagrade za najbolji dokumentarac londonskog Raindance Film Festivala, te za najbolji međunarodni dokumentarac najvećeg festivala dokumentarnog filma u Meksiku - DOCSDF. Niska nagrada nastavljena je s čak dva priznanja na nedavno završenom Vienalleu u Beču - nagrada za najbolji austrijski dokumentarac i MehrWERK Film Prize.

SickFuckPeople: Trailer

"Sickfuckpeople" je dokumentarni triptih koji prati nekoliko živopisnih likova s ukrajinskog društvenog dna, njihovu borbu s ovisnošću, ali i izliječenje, u okolini koja nije spremna na žrtvu. Rečinski je empatičan, ne komentira i ne osuđuje, a svojim protagonistima približio se toliko da ih možete osjetiti.

Kritičari i publika govore o ‘moćnom filmu, vizualnoj bombi i udaru na osjetila’, ali i ‘izuzetnom sinematičkom iskustvu iz kojeg izbija humanost i nada’. British Film Institute uvrstio ga je među 25 najboljih u prošloj godini.

"Sickfuckpeople" imao je hrvatsku festivalsku premijeru na 11. Human Rights Film Festivalu u prosincu, a u hrvatskim kinima tijekom siječnja i veljače moći će ga pogledati publika u 15 hrvatskih gradova.

dokumentarni film restart restart label dokumentari sickfuckpeople


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?