Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Roboti u ringu, policijska posla ili tinejdžerske zavrzlame?

PREMIJERE I RED CARPET / OBJAVLJENO: 13.10.2011. / Autor: Ivan Čupić Roboti u ringu, policijska posla ili tinejdžerske zavrzlame?

Spremni za filmsku vikend kladionicu? Prvi na top ljestvici naslova koji će vam vjerojatno vratiti uloženi novac u obliku dva sata čiste holivudske popcorn zabave zove se Pravi čelik. Film je režirao provjereni obiteljski manijak Shawn Levy  (''Noć u muzeju'') i, koliko god krivo zvučalo, čovjek jednostavno zna svoj posao kada je široki rang publike u pitanju! Naći će se ovdje ponešto za svakoga, jer film je smješten u blisku budućnost, u kojoj su borbe nabrijanih robota uobičajena stvar, a Rockyju umjesto vode na pauzi podmazuju metalne udove (ne želimo znati što je Tysonova zamjena za uho, vijak, možda?). Glavna faca velikog ekrana je, naravno, vaš najdraži Hugh ''Wolverine'' Jackman, kojemu je ovo jedan od rijetkih izleta u popularni podžanr ''feel good'' filmova. Jackman je Charlie Kenton, umirovljeni trener ''ljudskoga'' boksa (sjećate se kako to ide, sa pravim mesom u ringu) koji pronalazi neočekivanog šampiona u običnom rasturenom robotu na smetlištu iza garaže. Naravno, dolazi do predvidljivog uspona prema samome vrhu borbene piramide, ali i neizbježnog zbližavanja sa sinom koji se otuđio uz pomalo oronulog, neuspjesima pogođenog oca. Hoće li Kentonove trenerske sposobnosti, dječakova vjera i robotova snaga svladati sam vrh mehanoidne ''kreme'' budućnosti? Provjerite u mraku kinodvorane!

Pravi čelik: Trailer

Idemo dalje niz listić iz kladionice koji ste tako nervozno počeli gužvati, dok znoj već počinje brisati naslove… Ne brinite, u sigurnim ste rukama, jer policajci iz dvaju naslova koji slijede ne poznaju riječ neuspjeh. U prvome, pod nazivom ''Čuvar zakona'', zajedno su se našli Brendan Gleeson i Don Cheadle. Radi se o urnebesnoj komediji koja je nedavno osvojila Otočane, a ovog vikenda napokon stiže i u naše susjedstvo. Narednik Gerry Boyle (Gleeson dominira velikim ekranom) irski je policajac iz malog grada, konfliktne osobnosti i subverzivnog smisla za humor. Majka mu je na umoru, sklon je prostitutkama i nema apsolutno nikakvog interesa za međunarodni krijumčarski lanac kokaina, zbog kojeg je revni FBI agent Wendell Everett (Cheadle) došao ravno na njegova vrata. Možete biti sigurni da će se sve spojiti u jedno zamršeno klupko kulturološke raznolikosti, misterije i  pokoje policijske atrakcije!

Čuvar zakona: Trailer

Ove potonje, u nešto drugačijoj formi, ne manjka u sljedećem naslovu iz repertoara, naime nastavak ''Elitne postrojbe'', redatelja Joséa Padilhe, ne libi se prikazati nam onu mračnu stranu policijske stvarnosti, u ovom slučaju brazilske. Nakon krvave invazije u Rio de Janeiru, a kako bi se pobuna stavila pod nadzor, poručnika Roberta Nascimenta (Wagner Moura) i drugog zapovjednika, kapetana Andréa Matiasa (André Ramiro), član Udruge za ljudska prava optužuje za egzekucije zatvorenika. Matias biva premješten u iznimno korumpiranu Vojnu policiju, a Nascimento se nađe izbačen iz postrojbe BOPA. Međutim, zbog sve veće popularnosti Nascimenta, upravitelj ga poziva da se pridruži Odjelu za sigurnost. Očekujte dokumentaristički pristup vječito škakljivoj temi brazilskih favela. Nešto kao ''Božji grad'', ali s velikim momcima i ''dozvolom za ubijanje''.

Elitna postrojba 2: Trailer

Posljedni naslov na ljestvici noviteta jest ''Footloose'', remake istoimenog klasika sa Kevinom Baconom i Lori Singer u glavnim ulogama. Ovdje nas, u tradiciji američkih teen remakeova, dočekuju redom mladi anonimci koji, istina, znaju plesati, ali glumački dio još uvijek moraju pokazati pred širokom publikom. Sinopsis je prikladno jednostavan, gradski tinejdžer Ren (Kenny Wormald) seli se u malo mjesto gdje su popularna glazba i plesanje… Spremni? Zabranjeni. Ren se pokušava uklopiti u čudnu sredinu, ali kad se krene viđati s kćerkom strogog propovjednika (Dennis Quaid) i planirati maturalni ples, stvari postaju zamršenije nego se nadao. Vrijeme je došlo, čini se, da rocknroll zavlada utihnutim mjestašcem! Ljubitelji ''Step Up'' serijala trebali bi znati, upravo tada počinje ona prava razuzdana zabava.

Footloose: Trailer

Vezani linkovi

kino premijera Footloose Pravi čelik Real Steel Ivan Čupić Čuvar zakona The Guard Elitna postrojba Tropa de elite Kino najave premijere


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?