Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Rastanak 2 - prvi hrvatski kratkometražni nastavak

PREMIJERE I RED CARPET / OBJAVLJENO: 29.03.2011. / Autor: Moj Film Rastanak 2 - prvi hrvatski kratkometražni nastavak

Irena Škorić predsjednica žirija na Beogradskom festivalu, koji će otvoriti premijera njenog ‘Rastanka 2’, prvog hrvatskog kratkometražnog nastavka

Nakon što je na posljednjem Pula film festivalu međunarodni žiri nagradio ''9. ožujak'',  kao najbolji hrvatski kratki grani film 2010. godine, sada je zagrebačkoj redateljici i scenaristici Ireni Škorić, koja se svojim brojnim uspjesima nametnula kao predvodnica mladih snaga domaće filmske scene, pripala čast da bude izabrana je za  predsjednicu međunarodnog žirija 58. Beogradskog festivala kratkometražnog i dokumentarnog filma, popularnog ‘Kratkog metra’, jednog od najuglednijih i najdugovječnijih filmskih festivala u susjednoj Srbiji, kao i u Europi. Festival se održava od 30.3. - 3.4. 2010.

Otvaranje festivala će svečano započeti svjetskom premijerom  ‘Rastanka 2’, nasljednika super uspješnice ‘Rastanka 1’, ujedno i prvog hrvatskog nastavka igranog filma. Inače, Rastanak 1 je već treći mjesec na repertoaru zagrebačkog kina Metropolis u MSU.  Kako je ‘glavna zvijezda’ u Rastanku 1, koji je zbog osvojenih nagrada diljem svijeta u medijima proglašen festivalskim čudom, popularni Stojadin, pa tako i u Rastanku 2, otvaranje će upotpuniti i film Beograđanke Mine Đukić ‘Yugo, kratka autobiografija', dokumentarna priča o najpoznatijem nacionalnom automobilskom brendu.

IRENA ŠKORIĆ
Irena Škorić

Osim Irene, u žiriju su još i Vladimir Blaževski, filmski redatelj,  Milorad Glušica, direktor fotografije i profesor na beogradskom FDU,  te španjolski redatelj Ventura Dural i gost iz Beča, profesor filma na Bečkom sveučilištu Rainer Maria Koeppl.

Budući da se redateljica Irena Škorić bacila u hrabri pothvat snimanja jednog nastavka, i to prvi put u hrvatskoj filmskoj povijesti, a i prati ga imperativ da 'učenik bude bolji od učitelja', odnosno da nadmaši 'Rastanak 1', s nestrpljenjem se očekuje beogradska premijera te gorke filmske komedije. Kao šlag na tortu je i filmska rola same redateljice koja u 'Rastanku 2', njenom svojevrsnom autoironijskom komentaru filmskih uspješnica, glumi Irenu Škorić. U tom se filmu, koji je ustvari tek pokušaj da se nastavak snimi, pa 'Rastanak 2' načelno ni ne postoji, stalno 'pleše' na rubu stvarnosti i fikcije, glumci ne glume likove, već su oni protagonisti iz 'Rastanka 1', a zaokret se događa kada producent umjesto na setu završi u Remetincu i time dovede u pitanje snimanje nastavka.

Kratki sadržaj ''Rastanka 2'':

Kratki igrani film  Rastanak (2008.) obišao je sve kontinente, mnoštvo prestižnih festivala i dobio 16  nagrada. Rastanak 2 (2011.), je autoironijski komentar na nastavke filmskih uspješnica. Zbiva se tijekom jednog ranog jutra,  kad protagonisti Rastanka 1, otac /Ivan Brkić/ i njegov sin / Asim Ugljen/ odlaze na filmski set na kojem treba početi snimanje nastavka... Filmsku ekipu ne čekaju samo oni, već i sama redateljica filma, Irena Škorić, pred svojom zgradom, gdje su je trebali pokupiti. Što se događa glumcima, a što redateljici, te hoće li nastavka uopće biti, otkriva ova gorka filmska komedija.

U filmu još glume Slaven Knezović, Hrvoje Kečkeš, Slaven Knezović, Siniša Ružić, itd.

premijera Irena Škorić festival Rastanak rastanak 2 kratkometražni


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?