Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Premijera pobjednika Pule, "Obrana i zaštita" Bobe Jelčića, u Zagrebu okupila filmsku elitu

PREMIJERE I RED CARPET / OBJAVLJENO: 24.09.2013. / Piše: Iva Cikojević Premijera pobjednika Pule, "Obrana i zaštita" Bobe Jelčića, u Zagrebu okupila filmsku elitu

Apsolutni pobjednik Pule film festivala, s čak sedam osvojenih zlatnih arena, dugometražni film redatelja i scenarista Bobe Jelčića, Obrana i zaštita, jučer je navečer u Cinestaru doživio svoju, od struke i publike s nestrpljenjem očekivanu zagrebačku premijeru, nakon koje od četvrtka 26. rujna kreće u redovitu kinodistribuciju, i to u Zagrebu, Splitu i Rijeci.

Snažna intimna priča uokvirena vedutom vjerski podijeljenog Mostara, u svoj je 'nagradni pedigre' zapisala brojne nagrade, a između ostalog i dva Srca Sarajeva na ovogodišnjem izdanju Sarajevo film festivala, za što je zaslužna i jaka glumačka ekipa, predvođena Bogdanom Diklićem i velikom sarajevskom glumicom Nadom Đurevskom koji su i na jučerašnjoj premijeri ispraćeni najduljim i najvećim pljeskom, a u filmu utjelovljuju bračni par gdje pažnju plijeni njihov dubok kaleidoskop osjećaja, previranja i sumnji što donosi nemalo zavidna situacija koju im je sudbina, uklesana ponajprije mjestom rođenja, "istresla pred prag" života.  Premijeri je nazočio i ostatak glumačke ekipe, koji također zaslužuje sve pohvale - Ivana Roščić, Vinko Kraljević, Slaven Knezović  i drugi, kao i producentica Zdenka Gold, uvijek spremna i revna svom filmu dati pomalo, drukčiji, usmjereno raskošniji promo-tretman te ga tako i približiti široj publici koja još uvijek ne hrli u kina na "domaćice".

Obrana i zaštita: Trailer

Premijeru nisu propustili mnogi kulturnjaci i filmaši pa su tako među prvima redatelju Bobi Jelčiću na izvrsno obavljenom poslu, iako mu je film Obrana i zaštita prvijenac, čestitali brojni kolege - Paolo Magelli, Hrvoje Hribar, Dalibor Matanić, Igor Mirković, Zvonko Festini, Tarik Filipović, Daria Lorenci-Flatz, Csilla Barath-Bastaić, Iva Mihalić, Vedran Mlikota, Marija Škaričić, Urša Raukar, Mislav Čavajda, Lana Barić, Sven Jakir i drugi...

Filmu 'Obrana i zaštita' nagrada Vila za najbolji film Tuzla Film Festivala!

Film 'Obrana i zaštita' proglašen je najboljim dugometražnim igranim filmom na Tuzla Film Festivalu! Nagrada Vila čini trinaestu po redu nagradu za ovaj igrani film u režiji Bobe Jelčića i produkciji tvrtke Spiritus movens. Odluku o najboljem naslovu iz programa donio je žiri u sastavu glumac Nikola Kojo, scenarist i redatelj Miroslav Momčilović te redatelj Dalibor Matanić.

Cinestar premijera Bogdan Diklić Ivana Roščić obrana i zaštita Bobo Jelčić Nada Đurevska


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?