Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Premijera dokumentarnog filma "JFK: Slučajni pucanj"

PREMIJERE I RED CARPET / OBJAVLJENO: 20.11.2013. / Autor: Moj Film Premijera dokumentarnog filma "JFK: Slučajni pucanj"

Dokumentarni film JFK: Slučajni pucanj premijerno će biti prikazan na Discovery Channelu u subotu 23. studenog u 13:30, povodom obilježava­nja 50. obljetnice od atentata na predsjednika Johna F. Kennedyja. Do­kumentarac otkriva što se zaista dogodilo tog kobnog dana: dokaze da je pos­tojao drugi strijelac koji je metak ispalio slučajno, tko je točno odgovoran za ubojiti pucanj na predsjednika Kennedyja i nakon toga za jedno od najvećih za­taškavanja u modernoj povijesti. Ne bavi se misterijima i teorijama zavjere, motivima atentata, već striktnom znanstvenom analizom i forenzičkim dokazi­ma.

Film JFK: Slučajni pucanj temeljen je na višegodišnjim  istraživanjima struč­njaka za oružje Howarda Donahuea i detektiva Colina McLarena i predstav­lja hladni znanstveni pristup i čistu forenzičku analizu atentata na predsjednika Kennedyja. Rezultati tih istraga pokazuju da je Oswald uistinu pucao i pogodio predsjednika Kennedyja i guvernera Johna Connallyja. Međutim, metak koji je predsjednika pogodio u glavu, znači onaj smrtonosni hitac, ispaljen je iz puške AR-15. Slučajno ga je ispalio agent tajne službe George Hickey, koji se nalazio na stražnjem sjedalu automobila u pratnji predsjedničke limuzine.

JFK: Slučajni pucanj
Prizor iz filma "JFK: Slučajni pucanj"

Specijalni program povodom obilježavanja 50. obljetnice atentata na JFK-a, na Discovery Channelu započinje već u 9:55 filmom Oswaldovo uhićenje, u ko­jem se atentat istražuje iz originalnog kuta, kroz službenike policije u Dallasu, te obitelj i prijatelje Leea Harveya Oswalda.

U 10:50 slijedi dokumentarac JFK: Izgubljene snimke, koji javnosti preds­tavlja originalne audio zapise iz predsjedničkog aviona (Air Force One), zajedno sa snimkama policijske uprave u Dallasu, te snimljene zapise novinarskih izvje­štaja s terena. Snimke su tek odnedavno postale dostupne javnosti i otkrivaju autentične trenutne reakcije državnih službenika, policije i novinara na jedan od najšokantnijih događaja američke povijesti.

U 13:30 na rasporedu je premijera filma JFK: Slučajni pucanj.

dokumentarac dokumentarni jfk discovery channel jfk slučajni pucanj jfk the smoking gun


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?