Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Pobjednik Berlinalea hrvatsku premijeru ima večeras u ljetnom kinu Bačvice

PREMIJERE I RED CARPET / OBJAVLJENO: 06.06.2012. / Autor: Moj Film Pobjednik Berlinalea hrvatsku premijeru ima večeras u ljetnom kinu Bačvice

U ljetnom kinu "Bačvice" večeras u 21.30 sat prava filmska poslastica, hrvatska premijera filma "Cezar mora umrijeti" za kojeg su talijanska braća Taviani u veljači ove godine osvojila "Zlatnog medvjeda" za najbolji film festivala u Berlinu. Proslavljeni film prikazuje život grupe zatvorenika u rimskom zatvoru, no redatelji se ne bave zločinima koje su osuđenici počinili već probama za Shakespearovu dramu "Julije Cezar" koju pripremaju za izvedbu u zatvorskom kazalištu.

Cezar mora umrijeti: Trailer

FMFS rasprodane projekcije dovodi ovog  vikenda u Zagreb

Festival mediteranskog filma Split po prvi put gostuje i u Zagrebu! Već ovog vikenda u kino "Europa" FMFS šalje četiri naslova čije projekcije su u Splitu bile - rasprodane.

Gostovanje započinje dokumentarac "Brda 21000 Split" koji prikazuje život stanovnika ovog neobičnog kvarta.
Biti će prikazan i "A gdje je sad?", redateljice Nadine Labaki, koji je otvorio ovogodišnji Festival. Film je to koji obrađuje temu sukoba kršćana i muslimana u Libanonu, te prikazuje na što su sve žene spremne kako bi zaustavile krvoproliće među mještanima.

"Kairo 678" je osvojio devet nagrada po mnogim svjetskim festivalima uključujući i nagradu publike za najbolji film na Montpellieru i Rotterdamu. Priča je to o tri žene iz različitog društvenog sloja koje se bore protiv seksualnog uznemiravanja u Egiptu.

Francuski film "Naš osobni rat" potpisuju Valerie Donzelli i njen muž Jérémie Elkaïm koji su na osnovi vlastitog iskustva snimili optimističnu priču o ustrajnosti i hrabrosti jedne mlade obitelji koja se bori za život svoga teško bolesnog sina i za opstanak svoje veze. Film je nominiran za nagradu Cezar u 6 kategorija.

Kino Europa premijera fmfs festival mediteranskog filma split ljetno kino bačvice kino bačvice cezar mora umrijeti


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?