Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Opasna metoda - u kinima od 01.ožujka

PREMIJERE I RED CARPET / OBJAVLJENO: 23.02.2012. / Autor: Moj Film Opasna metoda - u kinima od 01.ožujka

Novi film kultnog redatelja Davida Cronenberga (Muha, Sudar, Ruska obećanja), naslov Opasna metoda / The Dangerous method u domaća kina stiže 1.ožujka.

U istinitoj priči o sukobu i prijateljstvu dvojice psihoanalitičarskih titana Junga i Freuda te odnosu sa intrigantnom pacijenticom Sabinom glume hollywoodski A glumci Viggo Mortensen, Keira Knightley i Michael Fassbedner.

Opasna metoda: Trailer

Sinopsis

Godina je 1904. Carl Jung, učenik Sigmunda Freuda koristi freudijanske tehnike ne bi li izliječio rusku Židovku Sabinu Spielrein koja je zaprimljena na njegov odjel. No što dubljom njegova veza sa Sabinom biva, on se sve više u mišljenjima razilazi sa svojim mentorom. Dok se Jung muči ne bi li pomogao pacijentici koja ima neriješen odnos sa ocem, uznemireni pacijent Otto Gross će mu postaviti neka pitanja na koja se doktor boji odgovoriti. A to je kakve su doista njegove namjere prema Sabini?

O filmu

Film Opasna metoda režijski potpisuje David Cronenberg ( Ruska obećanja, Povijest nasilja, Sudar) i to po scenariju oskarovca  Cristophera Hamptona ( Okajanje, Opasne veze) koji je za veliki ekran adaptirao svoju vlastitu kazališnu dramu Lijek pričom.

Za Oscara nominirana Keira Knightley( Okajanje, Ponos i predrasude) glumi Sabinu Spielrein  nasuprot velikoj novoj zvijezdi Michaelu Fassbenderu ( Nemilosrdni gadovi, Akvarij, Sramota) u ulozi Carla Junga te za Oscara nominiranog Vigga Mortensena ( Ruska obećanja, Gospodar prstenova) u ulozi Sigmunda Freuda.

Film je okupio Cronenbergov kreativni tim koji je s njim radio Povijest nasilja, Ruska obećanja I eXistenZ.  Tu su trostruki oskarovac ,skladatelj, Howard Shore, snimatelj Peter Suschitzky te kostimografkinja Denise Cronenberg.

Keira Knightley premijera Viggo Mortensen David Cronenberg najava Discovery film i Video Opasna metoda dangerous method Michael Fassbedner


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?