Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

"Obrana i zaštita" Bobe Jelčića 13. rujna premijerno u Mostaru

PREMIJERE I RED CARPET / OBJAVLJENO: 11.09.2013. / Autor: Moj Film "Obrana i zaštita" Bobe Jelčića 13. rujna premijerno u Mostaru

Višestruko nagrađivani dugometražni igrani film Bobe Jelčića, 'Obrana i zaštita', u petak, 13. rujna otvorit će manifestaciju Dani filma Mostar - to će biti ujedno premijerno prikazivanje filma u Mostaru!

Posebnost ove premijere je u tome što je sam film smješten u suvremeni Mostar i progovara o današnjem stanju toga grada i to kroz prizmu glavnog lika Slavka,  sredovječnog muškarca koji je po nacionalnosti Hrvat. Smrt Slavkova starog prijatelja muslimana Đulage izaziva u njemu velike unutarnje dileme - zna da želi i mora poći na sprovod - no ta bi radnja mogla izazvati probleme sa susjedima ili političkim moćnicima. S druge strane, izbjegavanje sprovoda može imati puno dalekosežnije posljedice za Slavka jer u tome slučaju će podbaciti - kao prijatelj i čovjek.

Obrana i zaštita: Trailer

Riječ je o prvom dugometražnog igranom filmu inače cijenjenog kazališnog redatelja Bobe Jelčića u produkciji tvrtke Spiritus movens. Svjetska premijera filma održana je  u veljači u sklopu program Forum 63. Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu, dok je na 60. Festivalu igranog filma u Puli ‘Obrana i zaštita’ ovjenčana sa čak sedam Zlatnih Arena i to za režiju, scenarij, glavnu žensku ulogu, glavnu mušku ulogu, kameru, scenografiju te - veliku Zlatnu Arenu za najbolji film!  

Pored spomenutih, film je osvojio i OKTAVIJANA Hrvatskog društva filmskih kritičara te nagradu Federacije filmskih kritičara Europe i Mediterana - FEDEORA-e, kao i nagradu Bauer za nabolji film u regiji Motovun Film Festivala te konačno Srce Sarajava za najbolju mušku ulogu te priznanje žirija na Sarajevo Film Festivalu. 

U sklopu Dana filma Mostar Nadi Đurevskoj i Bogdanu Dikliću bit će dodijeljenje nagrade ‘Stablo ljubavi’ i to za veliki doprinos u promociji Mostara i Hercegovine.

hrvatski film obrana i zaštita Bobo Jelčić dani filma mostar


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?