Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

O ljudima i bogovima u kino distribuciji od 10.03.

PREMIJERE I RED CARPET / OBJAVLJENO: 03.03.2011. / Autor: Moj Film O ljudima i bogovima u kino distribuciji od 10.03.

Jedan od najboljih europskih filmova godine, dobitnik čak tri prestižne francuske nagrade Cesar te dobitnik Grand Prix nagrade na prošlogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu, „O ljudima i bogovima“ zaigrat će od 10. ožujka u službenoj kino distribuciji u Hrvatskoj!

Dva dana prije svečane dodjele nagrade Oscar, dodijeljene su prestižne francuske nagrade Cesar na kojima je film „O ljudima i bogovima“ proglašen najboljim. Osim te, film je osvojio još dvije nagrade: za najboljeg sporednog glumca (Michael Lonsdale) i najbolju kameru. Pridodamo li ovome i osvajanje prestižne Grand Prix nagrade na prošlogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu te nominaciju za britansku nagradu BAFTA u kategoriji najboljeg stranog filma, nesumnjivo je da je „O ljudima i bogovima“ jedan od najatraktivnijih kino naslova u predstojećem razdoblju.

Film će sa svojim prikazivanjem započeti 10.3. u kinima u Zagrebu i Splitu, nakon čega će obići i druge gradove u Hrvatskoj.

O filmu

Devedesete godine dvadesetog stoljeća. Samostan u planinama sjeverne Afrike. Osam francuskih kršćanskih redovnika živi u harmoniji sa svojom muslimanskom braćom. Kad grupu stranih radnika masakriraju islamski fundamentalisti, strah se proširi regijom. Vojska redovnicima ponudi zaštitu, ali je oni odbijaju. Trebaju li otići? Unatoč sve većoj opasnosti koja vreba, redovnici polako uviđaju kako nemaju drugog izbora nego ostati… što god da se desi.

Ovaj je film inspiriran životom cistercitijanaca iz Tibhirine u Alžiru, od 1993. do njihove otmice 1996. godine.

Nagradna igra

Poklanjamo 5x2 ulaznice za kino projekciju filma "O ljudima i bogovima" u kinu Movieplex (Centar Kaptol)

Sudjeluj u nagradnoj igri:
www.moj-film.hr/nagradna/igra/o-ljudima-i-bogovima

nagradna igra cannes kino ulaznice o ljudima i bogovima cesar


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?