Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

"Korak po korak" Biljane Čakić-Veselić od danas u svim kinima

PREMIJERE I RED CARPET / OBJAVLJENO: 17.05.2012. / Autor: Moj Film "Korak po korak" Biljane Čakić-Veselić od danas u svim kinima

Nakon uspješne zagrebačke, a potom i osječke premijere, dugometražni prvijenac Korak po korak cijenjene redateljice Biljane Čakić-Veselić, od 17. svibnja seli se na kino platna diljem Hrvatske, s čime započinje njegova službena kinodistribucija.

Korak po korak je snažna priča o hrabrosti jedne žene u ratom pogođenom Osijeku. Film prati Vjeru Kralj (Ksenija Marinković) kojoj u jeku rata muž odlazi u izbjeglištvo, a ona ostaje u obiteljskom domu kako bi bila bliže sinu, dragovoljcu u Domovinskom ratu. Radeći posao prevoditeljice za njemački jezik, sakuplja novac kako bi nabavila pancirni prsluk za sina i susreće razne ljude zanimljivih životnih sudbina.

Korak po korak: Trailer

Film je dugometražni igrani debi priznate dokumentaristice Biljane Čakić Veselič, čiji je dokumentarni film Dečko kojem se žurilo (Factum, 2001.) koji je ujedno i njezina osobna priča o potrazi za bratom nestalim u ratu, osvojio brojne nagrade na festivalima u Hrvatskoj (nagrada za najbolji dokumentarni film i najbolju režiju na Danima hrvatskog filma 2001.) i u inozemstvu (Toronto Images, nagrada za najbolji film međunarodne konkurencije) te je bio hrvatski kandidat za nagradu Oscar 2002. Od ostalih njezinih filmova izdvajaju se dokumentarac Prognano djetinjstvo (1997.) i dokumentarno-igrani film Zagorka (2007.) o Mariji Jurić Zagorki.

Glavne uloge u filmu su ostvarili Ksenija Marinković, Nenad Cvetko, Hrvoje Perc, Sreten Mokrović, Vera Zima, Neven Paleček-Papageno, Darko Milas i mnogi drugi. Film je temeljen na zbirci pripovjedaka Frezije i još ponešto autorice Lydije Scheuermann Hodak, a adaptaciju scenarija uz nju i redateljicu potpisuje i Branko Sömen. Direktor fotografije je Slobodan Trninić, montažer Veljko Segarić, skladatelj Tomo Sombolac, scenograf Mario Ivezić, a kostimografkinja Željka Franulović.

Film je nastao u produkciji Interfilma, a koproducent je Hrvatska televizija.

hrvatski film Ratni Biljana Čakić Veselič Korak po korak Ksenija Marinković Nenad Cvetko Hrvoje Perc Sreten Mokrović Vera Zima Neven Paleček Darko Milas


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?