Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Kino najave: ''Vrijeme je novac'' otkucava dobro utrošene filmske sate!

PREMIJERE I RED CARPET / OBJAVLJENO: 27.10.2011. / Autor: Ivan Čupić Kino najave:  ''Vrijeme je novac'' otkucava dobro utrošene filmske sate!

Nakon razdoblja kasno ljetne filmske suše, od ovoga vikenda Tvornica snova počinje nas maziti nešto intrigantnijim naslovima. Kao i uvijek, za svakoga ponešto! Od 27. listopada u hrvatskim kinima možete pogledati akcijski triler ''Vrijeme je novac'', redatelja  Andrewa Niccola  (''Gattaca'', ''Trumanov show''), koji se odlučio pozabaviti vječnom tematikom ljepote, starenja i onoga što pokreće proces, a to su neminovni dani, sati, minute... Otkucavanje vremena. U svakom slučaju nekonvencionalni  SF sa onim dobrodošlim ''Matrix'' osjećajem nepoznatosti,  stoga  krenimo redom.

Radnja filma ''Vrijeme je novac'' odvija se u bliskoj budućnosti u kojoj je vrijeme doslovce vaš bankovni račun, jutarnji cappuccino ili sladoled! Netko je ozbiljno shvatio istoimenu poslovicu, budući da su ulice ispunjene mlađahnim primjercima ljudske rase, koji svejedno ne djeluju pretjerano ushićeno, iako su još nedavno ispraznili ormarić sa najnovijim setom noćnih krema za usporavanje procesa starenja. Naravno, postoji jedan mali trik, vrijeme košta, a svaki je sat života na cijeni. Pratimo život Willa Salasa (Justin Timberlake), koji živi u najsiromašnijoj regiji zemlje, u vremenskoj zoni zvanoj Dayton. Salasov dan nije kao vaš, ili moj; on mora naporno raditi ne bi li dosegao svoja 24 sata, odnosno doživio drugi dan. Istu priču proživljava i njegova majka Rachel (Olivia Wilde), ali i ostali stanovnici Daytona, većinom kriminalci koji bi ubili za koju sekundu više. Jedini način za preživljavanje jest ukrasti, zaraditi ili naslijediti dodatno vrijeme.  Will živi od minute do minute (Kava tri minute? Uzimam!), sve dok ne sretne bogatu i lijepu nasljednicu Sylviju (Amanda Seyfried) i udruži se s njome ne bi li zajedno uništili korumpirani sistem. Revolucija nastupa za 3, 2, 1...

Vrijeme je novac: Trailer

Inspiriran istinitim događajima, film ''Elitni ubojice'' akcijski je avanturistički špijunski triler ''stare škole''. Naime, vječito nabrijani i obrijani ''transporter'' Jason Statham našao se u glavnoj ulozi, on je Danny, najvještiji specijalni agent (vjerojatno nisu čuli za Bonda, Jamesa Bonda), koji mora okupiti tim starih znanaca kako bi spasio menora Huntera (Robert De Niro). Tim ala A-Team morat će upasti u SAS-ovsko osinje gnijezdo, srediti opakog  Spikea (Clive Owen) i pritom spriječiti nadolazeću lavinu globalne krize. Njihove ih akcije vode na turistički obilazak: od Meksika do Australije, preko Pariza i Londona, sve do Omana i Walesa.  ''Elitni ubojice'' temelj je pronašao u kontroverznom romanu ''The Feather Men'', autora Ranulpha Fiennesa.

Elitni ubojice: Trailer

Paranormalno 3 uspio je svojim telekinetičkim sposobnostima ubaciti pokoju novčanicu više u Americi prošloga vikenda, zaradivši pritom vrtoglavih 54 milijuna dolara! Vjerujemo kako su autori, Henry Joost i Ariel Schulman, lebdjeli iznad tla od sreće. Po dobroj staroj ''tražili ste-dobili ste'' formuli, filmska, sasvim ''normalna aktivnost'' mužnje krave dok ne oslijepi, u ovom je slučaju rezultirala gledljivim hororcem koji će zasigurno zadovoljiti fanove podžanra (''Poltergeist'' još uvijek na vrhu, odnosno ''Vještica iz Blaira'' u kategoriji ''pronađenih snimki''), a pokoju stolicu više popuniti i nekom slučajno naišlom, ustrašenom naivčinom.

''Jedan dan'', redateljice Lone Scherfig, jest, napokon, malo romantičnog opuštanja nakon bjesomučnog trka za vremenom, protiv vremena i naravno, onom prijeko potrebnom dozom Coca Cole u pauzi između dva-tri filma.  Nakon provedene zajedničke noći na dan mature, Dextera (Jim Sturgess) i Emmu (Anne Hathaway) u godinama koje slijede, na taj isti datum, životni potoci odnose u različitim smjerovima. Nekad su bili zajedno, nekad nisu... Dan ostaje isti.  Film je rađen prema knjizi  Davida Nichollsa.

Jedan dan: Trailer

Za kraj, ''Strankinja'', za ljubitelje kvalitetne drame izvan holivudske produkcije, priča o njemačkoj Turkinji koja bježi od nasilnog muža i suočava se sa predrasudama tradicionalne obitelji. Dobitnik nekoliko desetaka filmskih nagrada, u glavnoj se ulozi našla Sibel Kekilli, koju smo nedavno imali prilike gledati u HBO-ovoj hvaljenoj seriji ''Igra prijestolja''.

Vezani linkovi:

kino Paranormalno Paranormal activity In time strankinja Ivan Čupić Cafe Cinema Kino najave premijere Paranormalno 3 Jedan dan One day Die Fremde Elitni ubojice Killer Elite Vrijeme je novac


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?