Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Još sam tu: Izgubljene godine Joaquina Phoenixa

PREMIJERE I RED CARPET / OBJAVLJENO: 24.10.2011. / Autor: Moj Film Još sam tu: Izgubljene godine Joaquina Phoenixa

Redateljski debi glumca Caseyja Afflecka nominiranog za Oscara, bavi se turbulentnim razdobljem života glumca Joaquina Phoenixa o čijoj uspješnoj karijeri uz bogatu filmografiju govore i dvije nominacije za prestižnu nagradu Oscar. Phoenix je u jesen 2008. godine postao glavna tema holivudskih kuloara obzirom da je najavio kraj svoje filmske karijere, svoju pojavu poželjnog glumca zamijenio obraslo–nemarnom bradom i tamnim naočalama, a u skladu s tim najavio preusmjeravanje na glazbenu, točnije repersku scenu. Nekoliko krajnje neuspješnih nastupa tokom kojih nije bilo jasno radi li se o turbulentnom periodu života ili o krajnjem cinizmu, privukli su pažnju medija i javnosti.

Uživajući privilegirani pristup temi, Još sam tu (I'm still here) prati glumca kroz ovaj period koji je na trenutke smiješan, ponekad šokantan, svakako zaokuplja i postavlja pitanje radi li se o prikazu umjetnika na prekretnici ili poigravanju medijskim blještavilom holivuda pružajući javnosti upravo ono što želi vidjeti.

Još sam tu: Trailer

Casey Affleck rođen je 1975. godine. Američki je glumac i redatelj. Između ostaloga glumio je u hitovima ‘Dobri Will Hunting’ i ‘Oceanovih jedanaest’. Bio je poznat i kao mlađi brat popularnog glumca i redatelja Bena Afflecka. Za film ‘Ubojstvo Jesse Jamesa od kukavice Roberta Forda’ nominiran je za nagradu Oskar za najboljeg sporednog glumca. ‘Još sam tu’ njegov je redateljski prvijenac koji je podigao mnogo prašine, a Casey je nakon premijere izjavio kako nikoga nije htio zavarati, nego se, inspiriran Hunter S. Thompsonom, okušao u gonzo načinu filmskog stvaralaštva.

Film je imao službenu premijeru u sklopu dokumentarne konkurencije  9. Zagreb Film Festivala, a od četvrtka 27. listopada 2011. možete ga pogledati na platnu zagrebačkog Dokukina Croatia, a nakon toga i ostalih kina u Hrvatskoj.

dokumentarac dokumentarni Joaquin Phoenix dokukino Im Still Here Još sam tu Restarted


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?