Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Harry Potter ruši rekorde na hrvatskim kino blagajnama

PREMIJERE I RED CARPET / OBJAVLJENO: 19.07.2011. / Autor: Moj Film Harry Potter ruši rekorde na hrvatskim kino blagajnama

Film kompanije Warner Bros. Pictures, Harry Potter and i Darovi smrti - 2. dio, finalna avantura filmske sage prema knjigama J.K. Rowling ruši rekorde na kino blagajnama u Hrvatskoj sa zaradom od 1.354,564 kn u prvom vikendu otvaranja.

Harry Potter i Darovi smrti - 2. dio se otvorio na 23 kopije, s prvom projekcijom 13.07. u 00.01h. Nadmašio prethodni nastavak koji je u prvom vikendu zaradio 1.111,309 kn.

"Harry, ti si čarobnjak"

Prije deset godina ove su četiri riječi označile početak iznimnog kinematografskog putovanja dječaka čije je ime postalo sinonimom za čaroliju - Harrya Pottera.

Serijal Harry Potter najprofitabilniji je serijal svih vremena, a riječi kao što su Muggle (Bezjak), Quidditch (Metloboj), Hogwarts i Expelliarmus! ušle su u globalne leksikone.

Nakon cijelog desetljeća Harry Potter je postao kulturni fenomen čiji publika je sa svakim nastavkom sve brojnija. Ovaj izniman uspjeh i mjesto u povijest svjetske kinematografije je rezultat velikog postignuća redatelja, glumačke postave i naravno, J.K. Rowling.

Harry Potter i darovi smrti 2. dio prvi je film iz serijala Harry Potter koji će se prikazivati i u 3D i u 2D. Istovremeno s projekcijama u kinima, prikazivat će se i u IMAX kinima.

(Blitz)

Harry Potter Cinestar 3D box office premijera Warner Bros Pictures imax 2D Harry Potter i Darovi smrti cineplexx movieplexx zarada j k rownling


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (1)

elly5 19.07.2011. u 15:42:52 to je sasvim logično...:D
Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?