Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Gledali smo: Zvijer

PREMIJERE I RED CARPET / OBJAVLJENO: 19.05.2011. / Autor: Ines Ignjačić Gledali smo: Zvijer

Nazivaju ga modernom verzijom animirane romantične ekranizacije Ljepotice i zvijeri, no takvu se poredbu usuđujem nazvati besmislenom, gotovo uvredljivom za autore animacije napravljene prije 20 godina, a jedne od najljepših i najpoznatijih bajki. Vizualni preobražaj u kontekstu ljubavne priče scenarista i redatelja Daniela Barnza monotono je, predvidljivo i nekvalitetno nabacano štivo za koje se ne isplati kupiti ni kino ulaznicu, a kamoli utrošiti 17 milijuna dolara, koliko je iznosila produkcija.

Priča o nevažnosti fizičke ljepote i isticanju unutarnje prilično je snažna tema i slobodu za prikaz iste šteta je svesti na „biti ružan dok se ne dogodi ljubav koja čini čuda“. Loša kopija još je donekle gledljiva do trenutka kada zvijer djevojku zatoči u modernu verziju dvorca smještenu u kuću svoga oca, što je komično i banalno. Povrh svega, uzrok promjene vanjštine bogatog srednjoškolca protagonista kletva je čarobnice, a ne okolnosti poput prometne nesreće ili neke slične životne tragedije.

Kako bi smisao cijele priče trebala biti po(r)uka, ostaje nejasno zašto je u scenariju toliko rupa da je čak i gledateljima predadolescentske dobi, za koje je očekivati da će ih film zainteresirati, uočljivo napastovanje filmske vrpce ovakvim projektom.

Čini li tetovaža čovjeka ružnim, ili činjenica da je odabran da bude ružan? Ako je već ideja bila prikazati tetovažama ukrašeno/unakaženo lice, postoje tetovaže koje bi ga zaista mogle učiniti neprivlačnim, kada bi bile kreativno dočarane ili u najmanju ruku – iz scene u scenu dosljedne. Osim toga, ne samo da Alex Pettyfer nije uvjerljiva zvijer, nego ni dražesna Vanessa Hudgens nije ljepotica kakvu bismo za ovu ulogu očekivali.

Čini se da je ideja bila zainteresirati klijentelu Twilighta, a u to ne uložiti trud. Čak i nezahtjevna publika ima kriterije, a ovo je ostvarenje ispod svakih. Loši kadrovi, loša šminka, i nedopustivo loša glumačka postava, sa ulogama odrađenim poput amatera na kazališnoj audiciji, u romansi u kojoj nema ničega romantičnog, pa čak ni onih detalja koji se inače ubacuju makar da samom sebi budu svrha. Kad se sve zbroji, ostaje jedino montaža na razini estetsko profesionalne prihvatljivosti, što je jedva vrijedno spomena u kontekstu Zvijeri kao pokušaja umjetničkog djela.

Ocjena: 2/10

Cinestar ljubav recenzija blitz cineplexx Ljepotica i zvijer ines ignjačić movieplexx beastly zvijer ljepotica daniel barnz alex parryfer


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?