Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Gledali smo: Samo seks

PREMIJERE I RED CARPET / OBJAVLJENO: 09.02.2011. / Piše: Ines Ignjačić Gledali smo: Samo seks

Tendencija modernog čovjeka za nerasipanjem vremena na nepotrebne emotivne peripetije i podjelom seksualnog identiteta sa istomišljenikom, u točno dogovoreno vrijeme, po vlastitim željama i potrebama, uvijek naiđe na neku zapreku. Čini se da se hijerarhija ljudskih potreba sa najdonje stepenice prije ili poslije popne  – a to je više nego dovoljno za ne biti moderan nego zaljubljen.

"Zvati cu sve žene iz imenika dok neka ne pristane na seks"

Prilikom slučajnog susreta, mnogo godina nakon tinejđerskih pokušaja zavođenja - Adam i Emma samo razmjene brojeve telefona, tek toliko. Spletom gledatelju humornih, a dotičnim stresnih okolnosti, i pod utjecajem brojnih promila, Adam poradi potonjih odluči pronaći nekoga za seks. Sljedećeg se dana budi u kući nepoznatih ljudi oba spola, potpuno gol i sa rupom u pamćenju. Što se dogodilo? Ni dio onoga što će se tek dogoditi.

Kada ljubav uništi seks

Adam  (Ashton Kutcher) i Emma (Natalie Portman) postaju „sex buddies“, što funkcionira sasvim solidno neko vrijeme. Pitanje je samo gdje je granica između netto seksa i seksa u širem smislu –  koji obuhvaća i ljubav. Poklanjanje buketa od mrkve i kardio-čestitki za Valentinovo ne idu uz klasičnu definiciju priležnika. Kada to shvate, postane prekasno. Potpuno zaljubljeni, mogu birati hoće li se odreći međusobnog fizičkog kontakta i tražiti druge partnere za seks, ili će se odreći kompletnog odnosa – i opet tražiti druge partnere, jer nijedno od njih ne želi obaveze i sve ono što ide uz pojam partnerske veze. Osobito Emma, koja je liječnica i većinu vremena provodi u bolnici.

Humor u filmu funkcionira što se tiče dijaloga (scenarija), no zakazuje po pitanju same radnje. Nijansu je inteligentniji od humora u prosječnoj američkoj komediji, ali nijansa je premalo da bi bio u sjećanju i nakon izlaska iz kina.

Seks na velikom platnu

Neka vas naslov ne zavara. Ovdje nije riječ o erotskom filmu, više se naime erotskih scena vidi u „hororima“ ranga Piranja 3D. Premda je polugoli Kutcher u krupnom planu,  a predivna Portman u donjem rublju, sve ostalo što se tiče seksualnosti i razodijevanja je tek skretanje s teme – a tema su konfuzni odnosi među ljudima u ranim tridesetima.

Ocjena: 6.5/10

seks Ashton Kutcher komedija recenzija Natalie Portman veza


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?