Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Gledali smo: Projekt X

PREMIJERE I RED CARPET / OBJAVLJENO: 20.04.2012. / Autor: Mladen Šagovac Gledali smo: Projekt X

Projekt X je film, s kojim u usporedbi Porky's (1982) izgleda kao umjetničko djelo. Nekolicina teenagera pravi tulum ne bi li konačno postali popularni u školi i usput „maznuli“ kojeg komada? Takav klišej viđa se barem jednom godišnje u filmskoj industriji. Ono što bi vas moglo pogrešno navesti da se radi o kvalitetnom filmskom uratku je njegova metafilmska forma.

Tri maturanata priređuju rođendanski tulum kako bi postali popularni. Kako noć napreduje, stvari izmiču kontroli, glas o dobrom tulumu brzo se širi…

Kao nešto što se pokušava svrstati u žanr komedije ne posjeduje ni jedan inteligentno šaljivi trenutak. Ako vam se luđak koji bacačem plamena pali sve pred sobom zato jer mu je netko od sudionika tuluma razbio vrtnog patuljka, ili ako vas ekstremno zabavljaju kontinuirani prizori povraćanja, voajerizma, izrugivanja itd. onda nešto ozbiljno ne štima s vašom inteligencijom.

Projekt X: Trailer

Projekt X bi valjda trebao predstavljati neki recept prema kojem bi društveni pušači među srednjoškolcima mogli postati popularni među svojim školskim kolegama. Teško mi se složiti da partijanersko demoliranje kompletnog susjedstva može simbolizirati ono što bismo nazvali mladenačkim buntom. Trošenja makar jedne kune na kupnju kino ulaznice za ovaj film je uvreda zdravom razumu.

komedija recenzija Mamurluk Hangover Mladen Šagovac Matt Drake Project X Projekt X Porkys Nima Nourizadeh kamera


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?