Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Gledali smo: Ljubav i druge nemoguće potrage

PREMIJERE I RED CARPET / OBJAVLJENO: 13.07.2011. / Autor: Ines Ignjačić Gledali smo: Ljubav i druge nemoguće potrage

Premda ne svakodnevno česta, ali ni nepojmljivo rijetka, ovo je potpuno obična životna priča smještena na platno. Na kaos unutar jedne obitelji nižu se događaji i razvijaju odnosi među postojećim i novim članovima. Njihova je priča razmjerno interesantna dok traje, no nekarizmatična i bez velike različitosti od drugih obiteljskih priča.

U središtu je gubitak djeteta, smrt tek rođene bebe koja teško pada svima, ali najteže Emiliji (Natalie Portman). Je li razlog tome samo velika želja za majčinstvom ili je posrijedi i neki drugi faktor, nepoznato je koliko gledatelju, toliko i Emilijinom okruženju. Gubici i suočavanje s njima svakodnevna su pojava nakon teškog događaja.

Jednostavan i sređen život mlade odvjetnice mijenja se kada joj kolega s posla postane bračni partner. Razveden i sa predadolescentskim sinom, Jack (Scott Cohen) osniva novu obitelj sa Emilijom i djetetom kojeg čekaju. Sa nemalim negodovanjem prema razvodu i pomajci, Wiliam (Charlie Tahan) ne olakšava situaciju koja se dogodi nakon samog poroda, smrti djevojčice. Protest prema maćehi, međutim, nije toliko uzrokovan njom samom koliko činjenicom da mu ljubomorna majka i preopterećeni otac ne posvećuju dovoljnu pozornost i ne pomažu da shvati novonastalu situaciju, pa ne iznenađuje da prema umrloj polusestri ne gaji duboke emocije.

Osim konflikata sa članovima nove obitelji i članovima njihovih obitelji, točnije Jackovom bivšom ženom Carolyn (Lisa Kudrow), Emilia je u konfliktu i sa svojim ocem kojem zamjera stvari iz prošlosti, pa taj se odnos projicira na njezin brak te ga naposljetku stavlja pred tešku kušnju.

Koliko god izazivala suosjećanje kao protagonistica, Emilia na trenutke postaje iritantan lik koji neprikladnom spontanošću i samopromocijom vlastite važnosti u gubitku, stavlja u drugi plan činjenicu da su smrću djevojčice pogođeni i drugi. Portman je ujedinila altruističnu majku sa neodgovornom pomajkom, karijeristicu sa suprugom, snažnu osobu sa nesigurnom. Premda je u tome uvjerljiva, ovo se ne čini jednom od uloga koje će joj obilježiti karijeru.

Don Ross (The Opposite Of Sex , Marley and Me, Single White Female) potpisuje scenarij i režiju. U scenariju naglašava detalje iz života, svakodnevno razrađene sekvence koje se skupljaju i kulminiraju u trenucima kada ih se najmanje priželjkuje. Naglašava odnose, a manje se oslanja na karakterizaciju.

Film je snimljen prema istoimenom romanu Ayelet Waldman.

Ocjena: 5.5/10

drama dijete recenzija Natalie Portman Obiteljski ines ignjačić love and other impossible persuits don ross gubitak


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?