Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Gledali smo: Kako izdresirati zmaja

PREMIJERE I RED CARPET / OBJAVLJENO: 28.03.2010. / Autor: Moj Film Gledali smo: Kako izdresirati zmaja

AUTOR: MLADEN ŠAGOVAC

Kako izdresirati zmaja je netipična epska pričica o jednom netipičnom junačiću kakvog ćete ikad sresti. Najnovije animirano megabudžetno izdanje DreamWorksa, režirano od  strane dvojca Dean DeBlois i Chris Sanders, koji stoji i iza animirane uspješnice Stich (sličnost zmaja sa Stichem je očita).

Kako izdresirati zmaja je priča o vikinškom dječaku imena Štucko, sinu slavnog ubojice zmajeva. Nakon više otužnog nego neuspješnog pokušaja da ulovi svog zmaja, slučajno se sprijatelji s jednim i daje mu nadimak. Hrani ga, timari ga i s vremenom ga izdresira za svog ljubimca. Njihov odnos postaje mjesna priča i pokretač promjena ljudskog viđenja zmajeva a potom i odnosa prema njima.

Tri osnovna razloga zašto pogledati ovaj animirani film

Animacija:
Detaljna, oštra i uopće ekstremno ispolirana. U nekoliko scena čak djeluje kao živa akcija. Doslovce su vidljive dlačice po ljudskim rukama, a svjetlost se jezovito stvarno preljeva po ljuskastoj koži zmaja.

Priča:
Elementarno, priča djeluje kao nešto što smo već vidjeli. Kao najočitije tu je sličnost Avataru -  nativni narod Pandore, Na'vi hvataju i "dresiraju" zmajeve. Ali i već viđeni oblik priče u kojem imamo dvije vrste koje se konstantno ubijaju zbog pomanjkanja međusobnog razumijevanja i uzajamnog straha. No, unatoč tome ova priča vas uspije nekako namamiti da se opustite i uživate u odnosu dječaka i zmaja bez obzira na već viđene okolnosti.

Humor:
Pregršt komičnih trenutaka koji ne prelaze dječje razumijevanje ali kvalitetom ne zakidaju ni roditelje. Najkomičniji elementi zapravo dolaze od samih zmajeva, njihovih grimasa i reakcije na pojedine situacije. Zmajevi u ovom filmu svakako nisu tu da izigravaju negativce, nego donose salve i salve smijeha.

KAKO IZDRESIRATI ZMAJA

Pa dobro ima li što loše u filmu?

O lošem bih mogao napisati ponešto vezano uz sinkronizaciju ali ovaj puta ćemo to izostaviti.
Iako vam ne možemo garantirati povrat novaca, ostavljamo vam preporuku da pogledate ovaj crtani film sa klincima.

Sa DreamWorksom ponekada ne znate što dobivate, ali Kako istrenirati zmaja je dobrodošlo komično osvježenje u kinematografima.

Zabavan, domišljat i sa srcem, nešto što nedostaje dobrom dijelu današnjih filmova

Avatar How to Train Your Dragon 3D Kako izdresirati zmaja DreamWorks Stich Mitja Smiljanić Robert Ugrina Mia Krajcar Ozren Grabarić


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?