Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Gledali smo: Hey! Kako si?

PREMIJERE I RED CARPET / OBJAVLJENO: 30.11.2011. / Autor: Mladen Šagovac Gledali smo: Hey! Kako si?

Rumunjska produkcijska minijatura u hrvatskim kinima, svoju pretpremijeru je imala na ovogodišnjem Vukovar  Film Festivalu a živući je dokaz kako je za puno dovoljno malo mašte. Hej! Kako si? samo djelomično miriše na zapadnjačke produkcije, a u biti redateljski sitni vez dokazuje da je ovo potpuni euro film. Minimalističke bravure Alexandrua Mafteia se vide odmah po početku filma, gdje redatelj publiku odmah upozorava da je relativno lako složiti pogrešnu sliku o pojedinoj osobi. Odnosno, dovoljno je samo za nijansu promijeniti vizualni predznak i već smo stvorili pogrešan doživljaj osobe koju promatramo.

Zapetljana groteska o pogrešnom dojmu s nijansama poetičnosti

Sudionici ove priče su bračni par Grabriela (Dana Voicu) i Gabriel (Ionel Mihailescu), kroz koji se vuče premisa bračne monotonije koja se neprimjetno zavukla u njihove živote a koja će igrom slučaja odvesti do već spomenute premise o pogrešno stvorenoj slici o ljudima s kojima ostvarujemo bilo koji oblik interakcije. Kao djelomični promatrač/narator ove zapetljane, gotovo poetske, priče o pogrešnim dojmovima, tu je njihov razuzdani sin, srednjoškolac Vladimir (Paul Diaconescu), koji pokazuje još jedan nivo pogrešnog stjecanja dojma o zbivanjima oko nas.

Hey! Kako si?

Alexandru Maftei

Računalna komunikacija već se duboko zadrla u naše živote i danas gotovo da je nemoguće pronaći aspekt života u kojem računala i komunikacija putem Interneta nisu prisutni. Mlađe generacije su se brzo snašle, i prilagodile, u tim virtualnim svjetovima soba za chat, međutim, ove starije inače sklonije romantici i olakom emocionalnom prepuštanju, u tom svijetu često postaju žrtve vlastite emocionalnosti. Koliko to može biti slatko ali i razarajuće, odnosno, koliko to može biti zavodljivo a zapravo u konačnici gorko, finalna je poruka redatelja Alexandrua Mafteia. Domišljatu strukturu ovog filma osmislila je scenaristica Lia Bugnar, dok je Maftei, vizualno upotpunio film koji bi do nogu potukao većinu HAVC-ovih financijskih prvotimaca. Budžet filma "Hej! Kako si?" je oko dva milijuna kuna, što u Hrvatskoj, istina, imaju rijetka filmska ostvarenja i to baš ona koja nisu ni upola maštovita kao ovaj film.

Hey! Kako si?: Trailer

Hej! Kako si?

Brak? Chat sobe? Pogrešna slika? Kako snimiti film o bračnom paru i chat sobama? Nakon što pogledate film "Hej! Kako si?" shvatite da je izuzetno jednostavno, a na koncu i zabavno za gledanje. Trenutak čarolije pismene komunikacije u kojem se Gabriela i Gabriel zapetljaju, te sam način na koji se to odvija intrigantno je zavodljiv i gotovo opipljivo uobličen da je u potpunosti moguće shvatiti i doživjeti ono što proživljavaju likovi ovog filma. Film "Hej! Kako si?" otvoreno progovara o novom neprijatelju koji je dobila bračna monotonija, ali istovremeno upozorava da je to isti neprijatelj samih bračnih temelja.

Pred vama je solidna romantična sociološka drama koja će vas zabaviti, natjerati da se zamislite nad slikama i dojmovima koje ste stekli o nekome, bez obzira radilo se o nekome koga znate već godinama ili koga ste tek upoznali... putem Interneta.

drama komedija recenzija brak Mladen Šagovac hey kako si Discovery film i Video Buna Ce Faci Alexandru Maftei Internet


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?