Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Gledali smo: Američka pita: Okupljanje. Dovoljno razloga za smijeh

PREMIJERE I RED CARPET / OBJAVLJENO: 15.04.2012. / Autor: Sead Vegara Gledali smo: Američka pita: Okupljanje. Dovoljno razloga za smijeh

Ono što bi trebalo biti zadnje poglavlje u franšizi koja je startala prije 13 godina, proizvela tri nastavka originalnog filma i još tri nesretna spin-offa, ako ih možemo nazvati tako, jest komedija koja u najbolju moguću ruku, ako ništa drugo, može balansirati između prvog i trećeg dijela po kvaliteti.

Prva Američka pita, snimljena 1999., tematizirala je srednjoškolce koji na sve moguće dozvoljene načine pokušavaju izgubiti nevinost i tu je bilo nekih prilično smiješnih trenutaka, ako me sjećanje dobro služi. Drugi dio nije bio ni blizu po kvaliteti sa prvim; društvo je odraslo i pomalo se uozbiljilo, a šale i situacije koje bi trebale izgledati smiješno, bile su bezvezne i nepraktične. Treći dio, "Vjenčanje", bio je već na tragu originalnog filma dok sporadične nastavke ne treba ni spominjati. Paul i Chris Weitz su sa prvom Američkom pitom (scenarij je napisao Adam Herz) na neki način ubrizgali injekciju (ne)prikladnog humora u posustajući žanr tinejdžerske komedije i moglo bi se reći "ponovo izmislili" žanr, mada je bilo i onih kojima se takav tretman stavljanja seksa u prvi plan uopće nije svidio. Ali opet, ne može se osporiti utjecaj koji su izvršili sa svojim filmom iako taj utjecaj i nije bio dugog vijeka.

Američka pita: Okupljanje: Trailer

Od glumaca iz Američke pite najzapaženiji je bio Jason Biggs koji se možda i nije uspio odvojiti od zacrtanog lika smotanka, ali mu je to ipak donijelo priliku za suradnju sa Woddyjem Allenom na filmu Anything Else. Mena Suvari je imala zapaženu ulogu u oskarom nagrađivanom American Beauty u kojem je bila predmet fantazije lika kojeg je odigrao Kevin Spacey. Ali sve to je davna prošlost. Niko iz glumačke ekipe Američke pite, ni Sean William Scott, Alyson Hanningan, Tara Reid ni Chris Klein nisu uspjeli da ostvare kakvu-takvu karijeru jer su svi ostali ukopani u likovima koji su ih i promovirali u glumce.

Američka pita: Okupljanje: Trailer

Četvrti nastavak ponovo okuplja staru ekipu na 13-godišnjicu proslave mature. Jim (Biggs) i Michelle (Hanningan) imaju trogodišnjeg sina i probleme u braku koji se odnose na ne izvršavanje ''bračnih dužnosti''. Oz (Klein) ima vezu sa zgodnom i površnom plavušom, a kada se susretne sa svojom srednjoškolskom ljubavi Heather (Suvari) otkrit će da još uvijek gaji osjećaje prema njoj. Još uvijek nezreli Stifler (Scott) zaposlen je kao potrčko u firmi. Kevina (Thomas Ian Nicholas) supruga dosađuje sa gledanjem serija, a njegova srednjoškolska ljubav Vicky (Reid) i dalje zauzima posebno mjesto u njegovom srcu. Finch (Eddie Kaye Thomas) je pun priča sa svjetskih putovanja, a Jimov tata (Eugene Levy) će na neki način preuzeti baklju koju je u proteklim izdanjima ponosno nosio Finch.

Stiflerova osveta na kraju filma, koji su po vlastitom scenariju režirali Jon Horowitz i Hyden Schlossberg (zaslužan za filmove iz serije Harold & Kumar), možda je i najbolji trenutak cijelog filma koji će vas tokom svog trajanja tjerati na smijeh popriličan broj puta gradeći komediju na isti način na koji su to činili u prethodnim nastavcima - seksualne konotacije i neprikladno ponašanje. Oni koji su uživali u prethodnim filmovima svakako će uživati i u ovom izdanju, a oni koji se prvi put susreću sa ovim likovima naći će dovoljno razloga za smijeh.

recenzija američka pita Jason Biggs Tara Reid Chris Klein American pie Sead Vegara Jon Horowitz Hyden Schlossberg Sean William Scott Alyson Hanningan Chris Weitz Paul Weitz


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?