Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Gledali smo: Alvin i vjeverice 2

PREMIJERE I RED CARPET / OBJAVLJENO: 11.02.2010. / Autor: Moj Film Gledali smo: Alvin i vjeverice 2

Piše: Ines Ignjačić

Ako se spoje riječi sequel (nastavak) i prequel (prvi dio) dobije se squeakquel („cičući“ dio), odnosno dio otpjevan glasovima vjeverica, a u doslovnom prijevodu - vjeveričji dio.

Alvin, Simon i Theodore su tri vjeverice koje govore, štoviše – pjevaju. U prvom nastavku su izgradile pjevačku karijeru, i sada ju trebaju održati. No, stvari se mijenjaju. Spletom okolnosti njihov skrbik Dave (Jason Lee) završi u bolnici i brigu o njima preuzme Toby (Zachary Levi), neozbiljni i neodgovorni mladić zbog kojeg upadaju u mnoge nevolje.

Vjeverice su upisane u školu. Muški dio školskih kolega ih ne favoritizira osobito, što iz ljubomore, što iz neprihvaćanja novih članova u staru postavu. Vjeverice su male i kao takve fizički slabije, pa već prvi dan u školi bivaju predmetom bullyinga. Ženski dio populacije je pak oduševljen njihovim vicevima, izgledom i nastupom općenito – što je upravo i uzrok ljubomore kod kolega.

ALVIN I VJEVERICE

U školi se održava natjecanje u za nagradu od 25 000 dolara, koju će dobiti najbolji izvođač. Upraviteljica želi da Alvin i vjeverice predstavljaju školu, i oni pristaju. No, Ian (David Cross), njihov bivši menadžer a sada menadžer djevojaka-vjeverica, želi zaraditi novac na curama. Da bi to postigao, dovede ih u školu da one nastupaju na natjecanju. Tako se stvore dvije potencijalne grupe izvođača i pitanje tko će nastupiti. No, iako su potencijalni protivnici, dečki i cure shvate da su jedni drugima simpatični i svaki kapriciozni pokušaj iskazivanja antipatije, a poradi osobnog profesionalnog razvoja, biva izveden prilično loše. Alvin i Brittany (oboje kao svojevrsni predstavnici benda i najtalentiraniji u više aspekata), Simon i Jeanette (obje pametni i radišni, no malo manje atraktivni) te Theodore i Eleanor (plahi i slične građe, također za standarde scene manje atraktivni) – i ljubav na prvi pogled.

Alvin se osim za glazbu pokaže talentiranim i za američki nogomet, te postane članom školske ekipe. Utakmica – na kojoj njegova ekipa pobjedi upravo zahvaljujući njemu – se održava u isto vrijeme kada i odabir grupe koja će predstavljati školu. On se predugo zadrži na postnogometnoj proslavi, i ne pojavi se na nastupu. To Simona i Theodora prije svega rastuži i razočara, a onda i obeshrabri jer ne mogu nastupiti bez njega.

ALVIN I VJEVERICE

Alvin (Justin Long) u pravilu braću stavlja ispred drugih i ispred osobnog (samostalnog) uspjeha, no – zna mu se dogoditi da mu slava udari u glavu i da se stoga postavi superiorno u odnosu na Simona i Thea. No, iako talentiran za mnoga područja, on je taj koji uvijek napravi hrpu nanizanih nevolja. Za film je karakterističan Daveov uzvik „Alviiiin!“, i podsjeća na „Keviiiin!“ iz Sam u kući – kada ga otac zove nakon otprilike jednake počinjene štete.

Simon (Matthew Gray Gubler) je mudar i drži se normi. Što nije po pravilima, izbaci ga iz takta. Drži braću u liniji za red, rad i disciplinu. Kako je Alvin tome čista suprotnost, znaju međusobno „zaratiti“. To su bratske svađe i brzo prođu, no Theodore (Jesse McCartney), kao najmanja i najnježnija vjeverica, njihove svađa doživljava na osobnoj i emotivnoj razini. 

Alvin i vjeverice postoje još od 1959. godine, a stvorio ih je Ross Bagdasarian. Na sceni je bio znan kao David Seville; to je ime u filmu korišteno za čovjeka koji je vjevericama bio kao otac (Dave). Cure su se pojavile nešto kasnije, 1983. godine. Alvin i vjeverice su od tada do danas „otpjevale“ mnoge hitove raznih izvođača i raznih tipova glazbe.

Alvin i vjeverice animacija crtić pjesma nastavak


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?