Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Film "Šuti" Lukasa Nole premijerno prikazan u Zagrebu!

PREMIJERE I RED CARPET / OBJAVLJENO: 17.12.2013. / Autor: Moj Film Film "Šuti" Lukasa Nole premijerno prikazan u Zagrebu!

Igrani film 'ŠUTI' Lukasa Nole sinoć je premijerno prikazan u ispunjenom kinu Europa u Zagrebu.

Premijeri je nazočila ekipa filma predvođena redateljem Lukasom Nolom te glumcima Tihanom Lazović, Lanom Barić, Živkom Anočićem i Milanom Pleštinom, a film je pogledalo i niz osoba iz javnog života: Ecija Ojdanić, Bojana Gregorić-Vejzović, Enes Vejzović, Damir Markovina, Ivana Roščić, Jelena Miholjević, Danilo Šerbedžija, Robert Orhel, Marija Škaričić, Leon Lučev, Goran Grgić i mnogi drugi.

Nakon iščekivane zagrebačke premijere, film 'ŠUTI', nastao u produkciji Kinorame i Hrvatske radiotelevizije, u četvrtak, 19. prosinca stiže na redovni kino repertoar kina Cinestar diljem Hrvatske.

Šuti: Trailer

Film je domaćoj publici premijerno predstavljen na ovogodišnjem Festivalu igranog filma u Puli, gdje je nagrađen sa šest nagrada. Između ostalih, nagrađene su i glavne glumice filma, Tihana Lazović, kojoj je ovo prva glavna uloga, i Lana Barić. Ova snažna i dojmljiva priča tematizira obiteljsko nasilje, prateći sudbinu Bebe od djetinjstva i odrastanja u nesretnoj obitelji do trenutka kada sama osniva svoju obitelj, nadajući se da će prekinuti taj nesretan niz. Priča je nastala po motivima istinitog događaja. 

Film je nastao u produkciji Kinorame i Hrvatske radiotelevizije, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra. Redatelj Lukas Nola autor je i scenarija za ovaj film, a producenti su Ankica Jurić Tilić i Hrvoje Pervan. Direktor fotografije je Mirko Pivčević, montažer Slaven Zečević (Zlatna Arena za montažu), skladatelji su Jura Ferina i Pavao Miholjević (Zlatna Arena za glazbu), dizajnerica zvuka Dubravka Premar (posebna Zlatna Arena za ton), scenograf Ivan Veljača, kostimografkinja Ana Savić Gecan, a maskerica Julijana Vušković (posebna Zlatna Arena za masku). U glavnoj ulozi debitira Tihana Lazović (pulska nagrada Breza za najboljeg debitanta), a u filmu još igraju Lana Barić (Zlatna Arena za sporednu žensku ulogu),  Živko Anočić, Milan Pleština, Bernard Tomić, Ksenija Pajić, Bojan Navojec, Enes Vejzović, Ksenija Marinković i Ivo Gregurević.

premijera hrvatski film Lukas Nola Lana Barić kino premijera šuti Hush Tihana Lazović


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?