Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Bessonova "Lucy" otvara 67. Lucarno - kod nas dolazi 28. kolovoza

PREMIJERE I RED CARPET / OBJAVLJENO: 10.07.2014. / Autor: Moj Film Bessonova "Lucy" otvara 67. Lucarno - kod nas dolazi 28. kolovoza

Jedan od četiri najstarija filmska festivala u svijetu, onaj u Locarnu otvorit će novi film Luca Bessona. Riječ je o akcijskom tehnotrilleru "Lucy" sa Scarlett Johansson i Morganom Freemanom u glavnim ulogama.

Po dostupnom foršpanu "Lucy" djeluje kao da je netko Matrix prenio u kemijsko-biološku stvarnost i pomiješao s elementima "Nikite". Krhka djevojka Lucy oteta je kako bi postala ljudska mula, transporter vrećice nepoznatog sadržaja u svom trbuhu. No, naizgled nježna Lucy ubrzo se pretvara u svemoćnu ratnicu koja umjesto 10% koristi cijeli svoj mozak. Kako bi saznala što se s njom događa Lucy se obraća za pomoć profesoru Normanu (Morgan Freeman).

Besson će film predstaviti u Locarnu na Piazza Grande 6. kolovoza kada kreće 67. Locarno Film Festival, samo dan prije početka distribucije "Lucy" u Švicarskoj.

Luc Besson, redatelj koji se proslavio filmovima "Subway" (1985) i "Veliko plavetnilo" (1988), ali bio znatno uspješniji s filmovima "La Femme Nikita" (1990), "Leon profesionalac" (1994) i "Peti element" (1997), čini se, pruža u filmovima u kojima zapravo glavnu nit priče predstavljaju ženski likovi. Ukoliko je ovo dobitna formula za Bessona kao redatelja, onda se imamo čemu dobromu nadati i s filmom "Lucy".

"Lucy" koji je producirao EuropaCorp a distributer je Universal Pictures International (u Hrvatskoj Blitz Film&Video), kod nas u kina stiže 28. kolovoza.

Luc Besson matrix Scarlett Johansson Blitz Film&Video lucy Morganom Freeman Locarno Film Festival Subway Veliko plavetnilo Leon profesionalac Peti element EuropaCorp Universal Pictures International


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (1)

ramazzotti 17.10.2014. u 08:44:35 Bez veze mi je ovaj film, neuspjeli pokušaj imitiranja matrixa....
Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?