Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Zrinka Cvitešić je najbolja europska filmska glumica?

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 08.11.2010. / Autor: Moj Film Zrinka Cvitešić je najbolja europska filmska glumica?

Hrvatska glumica Zrinka Cvitešić, nakon glasanja 2.200 članova Europske filmske akademije, nominirana je u kategoriji Najbolje europske glumice 2010.  za ulogu Lune u filmu Na putu redateljice Jasmile Žbanić.

Uz Zrinku Cvitešić ostale četiri nominirane glumice su: njemačka glumica Sibel Kekill za ulogu u filmu When we leave redatelja Feoa Aladaga, britanska glumica Lesley Manvile za ulogu u filmu Another Year redatelja Mikea Leigha, austrijska glumica Sylvie Testud za ulogu u filmu Lourdes redateljice Jessice Hausner i nizozemska glumica Lotte Verbeek za ulogu u filmu Nothing Personal redateljice Urszule Antoniak.

Nakon nagrade Shooting Stars za jednu od najperspektivnijih europskih glumica na ovogodišnjem Berlinaleu te nagrada za najbolju glumicu na festivalima u Puli, Aleksandriji, Herceg Novom i Prištini, Zrinki Cvitešić je nominacija za Europsku filmsku nagradu 2010. svakako vrhunac svega što je u posljednjih godinu dana postigla s filmom Na putu.

Dobitnici nagrada u svim kategorijama Europske filmske akademije bit će objavljeni na svečanoj dodjeli u Tallinnu, u Estoniji, 4. prosinca 2010.

A povodm vijesti o nominaciji Zrinke Cvitešić redateljica Jasmila Žbanić je izjavila:

Presretni smo! Nominacija sama po sebi je veliko priznanje našeg rada. Zrinka Cvitešić je blago. Drago mi je da je potvrđeno ono u što vjerujemo - da je Zrinka jedna od najboljih europskih glumica današnjice. Bez obzira da li će dobiti većinu glasova članova Akademije ili ne, mi ćemo slaviti u Tallinnu.

(HAVC)

na putu Jasmila Žbanić Zrinka Cvitešić europska filmska akademija


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?