Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

"Zbogom, gotovo je" pobjednik 4. Supetar Super Film Festivala

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 17.07.2012. / Autor: Moj Film "Zbogom, gotovo je" pobjednik 4. Supetar Super Film Festivala

Projekcijom filma “Nije ti život pjesma Havaja” mlade hrvatske redateljice Dane Budisavljević zatvoren je 4. Supetar Super Film Festival, koji je tijekom pet dana raznolikog festivalskog programa predstavio 14 recentnih europskih dokumentaraca, ali i bogat edukativni i glazbeni program. Na festivalu je gostovao  i niz mladih, europskih redatelja te Agneta Mogren, producentica uglednog švedskog Tempo Film Festivala.

Filmski program posljednjeg dana otvoren je filmom češkog redatelja Filipa RemundeEpohalno putovanje gospodina Triske u Rusiju”, koji prati putovanje učitelja iz provincije u Rusiju, kojim pokušava rekonstruirati putovanje svog djeda iz Prvog svjetskog rata, ali i proniknuti u kompleksnu povijest odnosa između zemalja istočnog bloka. Filip Remunda je u razgovoru s publikom ispričao priču o prijateljstvu s gospodinom Triskom, koji je već bio protagonist dokumentarnog filma u režiji uspješnog Remunde.

Kosa (je sve)” jedan je od najemotivnijih filmova prikazanih na 4. SSFF-u, te ga je također predstavila sama redateljica Christina Hoglund, koja je s publikom i riječima podijelila potresnu priču o gubitku kose. Razgovor s publikom trajao je gotovo dvadeset minuta, a tijekom razgovora redateljica je progovorila o svim pitanjima kojima se bavi i u samom filmu - o identitetu i važnosti kose za samopouzdanje osobe.

Tijekom filmskog programa festivala predstavljeni su i radovi dokumentarne radionice koju su vodili Oliver Sertić i Zlatko Zlatković. Sama radionica djelovala je u dvije skupine budući da se radilo o velikoj dobnoj razlici, a prikazani filmovi oduševili su supetarsku publiku upravo zbog raspoloženja koje su uhvatili i koje vlada Supetrom.

Da Supetar voli švedske dokumentarce dokazao je i ovogodišnji izbor publike. Nagradu je odnio film “Zbogom, gotovo je” švedske redateljice Tore Martens, koji je publiku privukao interesantnom pričom o 73-godišnjoj Lini koja vodi buran život u Riu de Jainereu.

supetar super film festival ssff


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?