Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Zagrijavanje za 3. Supertoon počinje već u petak

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 03.07.2013. / Autor: Moj Film Zagrijavanje za 3. Supertoon počinje već u petak

3. Međunarodni festival animacije SUPERTOON održat će se u Šibeniku od 28. srpnja do 2. kolovoza 2013. Od početka festivala dijeli nas nešto manje od mjesec dana, a neslužbeno zagrijavanje za jedini festival animacije u Dalmaciji počinje već ovoga petka u Šibeniku.

Nakon što se predstavio u Ljubljani, Splitu i na Animafestu, SUPERTOON nastavlja s gostovanjima na prijateljskim festivalima.  U petak, 5. srpnja u 21 sat u sklopu 53. međunarodnog dječjeg festivala Šibenik na Gorici prikazat će se desetak najboljih filmova za djecu s proteklog izdanja Supertoona.  Među prikazanim filmovima bit će prvonagrađeni filmovi iz 2012. i 2011: Specky Four Eyes francuskog animatora Jean-Claudea Rozeca, Acorn Boy latvijske redateljice Dace Riduze i dobitnici posebnih priznanja:  Mobile njemačke autorice Verene Fels i Captain Awesome autora Martya Martina.

Specky Four Eyes
Specky Four Eyes

Gostovanje će ujedno poslužiti i kao poziv djeci na RADIONICU FANTASKOPA koja se održava u sklopu popratnih događanja, za vrijeme trajanja Supertoona svakodnevno u 10 sati u Studiju Sv. Krševan. Riječ je radionici na kojoj će djeca savladati fantaskop, popularnu optičku igračku 19. stoljeća i istoimenu tehniku animacije koja je poslužila kao inspiracija pionirima animiranog filma. 

Acorn Boy
Acorn Boy

Glavna misija SUPERTOONA  omogućiti je publici kontakt s kvalitetnom, zanimljivom i zabavnom recentnom i klasičnom  domaćom i međunarodnom animacijom. 3. SUPERTOON u Šibenik sljeće u velikom stilu i to na čak sedam atraktivnih lokacija - HNK Šibenik (Trg kralja Zvonimira 1), Kino iza škole (Trg Ivana Gorana Kovačića), Kino Gorica (Ulica Don Krste Stošića), Galerija Sv. Krševan (Ulica Don Krste Stošića), Studio Sv. Krševan (Ulica Petra Nakića), Muzej Grada Šibenika i Kino na plaži (Banj). 

Službena stranice Supertoon-a

festival animirani film supertoon međunarodni festival animacije


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?