Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Zagrebdox: Ratni reporter

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 06.03.2011. / Autor: Mladen Šagovac Zagrebdox: Ratni reporter

Rat osim što predstavlja civilizacijsku katastrofu, te ljudsku tragediju također je i niz događaja u životu pojedinca koji za mnoge postaju neizbrisivi, odnosno najpamtljiviji. Gotovo će se svatko sjetiti gdje je bio i što je radio u trenutku kada je objavljeno da je pao Vukovar, kao što će i svatko pamtiti trenutak kada je raketiran odašiljački toranj na Sljemenu. Rat također nepovratno mijenja sudbine, životne puteve pojedinca i to je osnova biografske ispovjedi filma Ratni reporter Silvestara Kolbasa.

Opis filma u brošurama Zagrebdoxa savršeno dogovara onome što ovaj izrazito osobni dokumentarac dočarava. Nekoć zaljubljenik u fotografiju, strastveni umjetnik otvara se publici kroz dokumentarno okajanje grijeha koje je počinio prema svojim snovima i idealima te prikazuje koliko je rat izmijenio njegove životne puteve a da je to primijetio gotovo pa prekasno. Ovaj autorevizionistički i kontemplarni film svakog će tko ga pogleda navesti na vlastito promišljanje o ratu i u kojoj je mjeri isti zapravo utjecao na njegov život, te u kojoj ga je mjeri izmijenio. Zaista se nema što zamjeriti ovom iskrenom filmu u kojem je rat popraćen isključivo kroz osobni doživljaj.

Pokajanje Silvestara Korbasa što je u ratnom vihoru na trenutak prestao sanjati mladenačke snove i što je uvidio lakoću gubitka života je ispunjeno ovim pokušajem da i vas potakne da se pokajete i vratite napuštenim snovima mladosti, prekinutih okrutnim slijedom događaja najčešće okarakterizanih riječju - rat.

zagrebdox Mladen Šagovac Nenad Puhovski Darko Rundek Cargo trio Factum Antun Balog Staša Čelan Ivor Ivezić Silvestar Kolbas


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?