Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

ZagrebDox opet donosi potencijalnog oscarovca

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 26.01.2015. / Autor: Moj Film ZagrebDox opet donosi potencijalnog oscarovca

Otprilike kad krene nabrušavanje za Oscare, dobar dio Zagreba i Hrvatske zajedno s pripadajućom regionalnom okolinom počne se nabrušavati za dokumentarističke specijalitete jednog od najvećih regionalnih festivala uopće - ZagrebDoxa. Kako je izgledalo prijašnjih 10 godina možete pogledati u prigodnoj video kronologiji možete pogledati kako su se preslagivale Rubikove kocke koje čine ZagrebDox.

10 godina ZagrebDoxa

Iako još nije predstavljen cjelokupni program ovogodišnjeg ZgDoxa, poznata su dva vrhunska filmska naslova koji će ove godine oduševiti ljubitelje dokumentarnih filmova. Prvi je aktualni kandidat za nagrade Oscar i BAFTA u kategoriji dokumentarca, film "Virunga" o bespoštednoj borbi za prirodna bogatstva Konga u režiji Orlanda von Einsiedela, a drugi je francusko-švicarski film "Of Men and War" u režiji Laurenta Bécue-Renarda koji zbog specifične teme rehabilitacije vojnika oboljelih od PTSP-a može biti posebno zanimljiv domaćoj publici.

Virunga (2014) - službeni trailer

Svoje 11. izdanje ovaj međunarodni festival dokumentarnog filma započet će u nedjelju 22. veljače, a zapečatit će u nedjelju 1. ožujka nakon što dan ranije budu podijeljeni pobjednički pečati najboljim ovogodišnjim dokumentarcima. U tom će periodu brojna filmska publika imati prilike pogledati više od 150 filmova, koji su već uhodano širokog spektra tema i stilova. Osim međunarodne i regionalne konkurencije, ZagrebDox donosi niz prepoznatljivih službenih programa, dvije retrospektive hrvatskih dokumentarista i nove posebne programe Doku-trilerDoXXL te Blistok kojima će se nastojati još intenzivnije približiti iskustvo dokumentarnog filma gledateljima.

Oscar BAFTA zagrebdox Oscars zgdox Oscars 2015 virunga of men and war doxxl blistok


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?