Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Vodimo vas na 9. Zagrebdox

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 26.02.2013. / Autor: Moj Film Vodimo vas na 9. Zagrebdox

Devetu godinu zaredom, posljednji dani veljače na zagrebačkim su kinoplatnima rezervirani za desetke dokumentiranih priča iz različitih dijelova svijeta. Ovogodišnje izdanje ZagrebDoxa, najvećeg međunarodnog festivala dokumentarnog filma u regiji, održat će se od 24. veljače do 3. ožujka u kinu Cineplexx Centar Kaptol. U osam festivalskih dana, filmski program donosi više od 180 recentnih i nagrađivanih dokumentaraca iz više od 30 zemalja, od čega je više od četrdeset domaćih dokumentaraca.

Vodimo vas na Zagrebdox - poklanjamo vam 2x2 ulaznice za projekcije filmova, svaki dan festivala. Sve što trebate učiniti jest poslati nam svoje podatke na mail korisnik@moj-film.hr, i ulaznice mogu postati baš vaše.

Utorak na ZagrebDoxu uz premijere domaćih filmova Kak je doma? i Sir i vrhnje!

Utorak na ZagrebDoxu donosi tri Dox događanja u sklopu kojih će dva filma biti premijerno prikazana: Kak' je doma? Kaje Šišmanović i Sir i vrhnje Kristine Leko. Kak' je doma? je priča o burnom razvodu dvoje ljudi iz perspektive kćeri, a na rasporedu je u 19 sati u dvorani broj 1. U dvorani broj 3 također u 19 sati na rasporedu je premijera filma iz programa Faktumentarci, Sir i vrhnje autorice Kristine Leko. Riječ je o filmskom eseju o zagrebačkim mljekaricama i dubokim krizama političke volje i nacionalnog identiteta od 2002. do 2006. Godine. Treće Dox događanje je pa film Čedo Nikole Strašeka koji donosi priču o Čedi Šarabi, čovjeku s margine kakvog svakodnevno viđamo po ulicama, parkovima i tramvajima kako skuplja plastične boce. Nakon projekcija održati će se Q&A s autorima filmova.

Detaljan raspored programa 9. Zagrebdoxa

nagradna igra zagrebdox dokumentarni festival doku


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?